Френският корабособственик La Méridionale от три години тества устройството, предназначено

...
Френският корабособственик La Méridionale от три години тества устройството, предназначено
Коментари Харесай

Първият в света „зелен” ферибот започна курсове между Марсилия и Корсика

Френският корабособственик La Méridionale от три години тества устройството, предопределено за новия ферибот Piana. Филтрите към този момент отстраняват до 99% от серните оксиди и 99.9% от фините прахови частици, отделяни от корабните мотори, показва Euronews. Експертите считат, че нововъведението може да промени разпоредбите на корабоплаването.

„ Виждаме, че една дребна компания е в положение да внедри комплицирани технологии с незабавни изгоди за доста огромни играчи. “ споделят от френската организация за мониторинг на качеството на въздуха AtmoSud.

Досега, с цел да се понижи равнището на серен оксид в отработените газове, трябваше да се употребява или по-малко замърсяващо гориво, или така наречен „ скрубер “, който измива изпаренията с морска вода, само че приложението му е противоречиво, защото в последна сметка замърсителите отиват в морето.

Новата технология е модернизиран вид на така наречен Вaghouse филтри - идея, която съществува от съвсем 30 години и работи, като обезврежда замърсяващите частици с натриев бикарбонат при отделянето им в отработените газове, след което ги...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР