Френският журналист Фредерик Леклерк-Имхоф е бил убит в Източна Украйна,

...
Френският журналист Фредерик Леклерк-Имхоф е бил убит в Източна Украйна,
Коментари Харесай

Френски журналист е убит в Украйна

Френският публицист Фредерик Леклерк-Имхоф е бил погубен в Източна Украйна, където е отразявал продължаващата съветска инвазия, заяви френският президент Еманюел Макрон, съобщи Политико.

Журналистът, който е работил за телевизионния канал BFMTV, е бил погубен, когато шрапнел го е улучил във врата. Той се е намирал покрай Северодонецк в Луганска област в Източна Украйна, където е отразявал интервенция по евакуация, оповестиха локални чиновници.

Макрон изрази съболезнованията си на околните на Леклерк-Имхоф. " На тези, които поемат сложната задача да дават информация за терените на интервенциите, желая още веднъж да заявя безусловната поддръжка на Франция ", добави той.

 

Според BFMTV различен техен публицист, Максим Брандщайтер, е бил леко ранен, а локален оператор е останал незасегнат. И двамата към този момент са в сигурност, се споделя в известие за пресата.

" Altice Media Group и редакцията на BFMTV споделят скръбта на фамилията и приятелите му. Това трагично събитие ни припомня за заплахите, с които се сблъскват всички публицисти, които отразяват този спор, рискувайки живота си ", съобщи журналистката от BFMTV Карин дьо Менонвил по време на живото предаване.

Новоназначеният френски външен министър Катрин Колон, която посети Киев в понеделник, изиска " транспарантно следствие " на " нещастието " Тя също по този начин удостовери уговорката на Франция към свободата на печата и отбраната на публицистите.

Говорител на украинското външно министерство също осъди убийството: " Остро осъждаме това ликвидиране. Списъкът на съветските закононарушения против медийни служащи в Украйна продължава да се уголемява. "

 

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР