Френският финансов министър Бруно ле Мер заяви, че Франция ще

...
Френският финансов министър Бруно ле Мер заяви, че Франция ще
Коментари Харесай

Франция призова Тръмп да не смесва цифровите данъци и тарифите за вино

Френският финансов министър Бруно ле Мер съобщи, че Франция ще продължи да полза приходите на огромните софтуерни компании и прикани Съединени американски щати да не вкарват комерсиалните цени в дебата за това по какъв начин заслужено да постановат такси върху цифровите услуги.

Мер реагира на опасността на американския президент Доналд Тръмп да таксува френските виновност като възмездие за налога за цифровите услуги на Франция, който съгласно него незаслужено е ориентиран към американските компании.

" В наш интерес е да имаме обективен цифров налог, " акцентира Мер

" Моля, не смесвайте двата казуса. Основният въпрос в този момент е по какъв начин можем да реализираме консенсус по отношение на справедливото данъчно облагане на цифровите действия ", изясни той.

Преди две седмици френският Сенат утвърди 3% налог, който ще се ползва за приходите от цифрови услуги, извоювани във Франция от компании с над 25 милиона евро във френските доходи и 750 милиона евро по света.

Други страни от Европейския съюз, в това число Австрия, Англия, Испания и Италия, също оповестиха проекти за своите цифрови налози.

Тръмп предизвести, че неговата администрация ще разгласи " обилни реципрочни дейности ".

" Не трябваше да вършат това. Казах им, споделих. Не го правете, тъй като в случай че го извършите, ще ви таксувам с вино ", декларира Тръмп.

Мер още веднъж удостовери увереността на Maкрон, че Франция ще вдигне националния си дигитален налог, в случай че има съглашение за повсеместен налог на равнище Организация за икономическо съдействие и развиване (ОИСР).

Той добави, че Франция желае водачите на страните от Г-7 да се спогодят за правилото на всеобщото данъчно облагане на цифровите действия на срещата на високо ниво през идващия месец в крайбрежния курорт Биариц. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР