Френският държавен глава Еманюел Макрон предлага страните-членки от Европейския съюз

...
Френският държавен глава Еманюел Макрон предлага страните-членки от Европейския съюз
Коментари Харесай

Между 5 и 10% от БВП на всяка държава иска Макрон за спасителния план на ЕС

Френският държавен глава Еманюел Макрон предлага страните-членки от Европейския съюз (ЕС) да заделят солидна част от брутния си вътрешен артикул (БВП) за избавителния проект за излизане от рецесията, основана от пандемията.
Макрон се надява европейските водачи да се съгласят да отделят сред 5-10% от Брутният вътрешен продукт на своите стопански системи, само че сходно предложение среща голяма рецензия от страна на Германия, написа Reuters, представена от " 24 часа ".
Френският президент сигнализира, че Европейският съюз “няма бъдеще “, в случай че не успее да се пребори обединено с трудността COVID-19.
Голяма наподобява пропастта сред водачите на Европа във връзка с избавителния проект за стопанската система на Европейски Съюз. Държавите-членки спорят за избавителните стопански ограничения от седмици, като най-силно засегнатите страни като Испания и Италия приканват по-богатите страни като Германия и Холандия да показват невиждана взаимност.
На 23 април беше следващото разискване по тематиката. След четири часа диалози водачите се съгласиха да възложат на Европейската комисия - изпълнителната власт на Европейски Съюз, да се върне с проект на 6 май, който да отговори на потребностите за възобновяване на европейската стопанска система. Рамката към този момент е 540 милиарда евро.
" Създава се консенсус за подсилване на стратегическата автономност на Европа измежду 27-те страни членки на Европейския съюз ", съобщи френският президент Еманюел Макрон след диалозите.
Както се очакваше, водачите се съгласиха, че всеки проект ще се реализира посредством дълготрайния бюджет на Европейски Съюз. Това изиска немският канцлер Ангела Меркел, като изрично се опълчи на по-амбициозни оферти, подкрепени от Италия и Испания като взаимните заеми от Европейски Съюз.
" Европейският бюджет в продължение на десетилетия е изпитаният инструмент за решение на общи задания в Европейски Съюз ", сподели Меркел пред депутатите в Берлин преди договарянията.
Следващата борба ще завърши с това какъв брой ще бъде повишен бюджета на Европейски Съюз и дали Европейска комисия ще може да акумулира повече пари. Този спор още веднъж ще разцепи Европа по линията север-юг, като Германия, Холандия и други страни приканват за заеми с условия.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР