Френският булдог е доста мощно и силно куче, въпреки че

...
Френският булдог е доста мощно и силно куче, въпреки че
Коментари Харесай

Хранене на френски булдог

Френският булдог е много мощно и мощно куче, макар че е декоративна порода. Има много спорен темперамент, само че пък за сметка на това тези любимци са доста умни и отзивчиви, като елементарно се схващат и с дребните деца. Ако обаче сте решили да си вземете френски булдог, тогава е значимо да сте осведомени освен с темперамента на породата, само че и по какъв начин би трябвало да храните тези любимци.

Хранене на френски булдог

Можете да храните френски булдог, както с купешка, по този начин и с натурално хранене, само че би трябвало да се спрете единствено на единия вид, защото е неразрешено да ги смесвате. Хранейки френски булдог с мокра или суха кучешка храна, вие освен пестите времето си, само че и знаете че любимеца ви получава всички нужни за здравето му витамини и минерали. Освен това високо качествените артикули не способстват за развиването на алергии при кучето и добре се усвояват от питомеца.

От друга страна пък, естественото хранене на френския булдог е по-полезно и разнообразно, само че и постоянно знаете, с какво тъкмо храните кучето си и какво се съдържа в храната му. Единственият миг тук е това, че ще се постанова да изчислите нужните порции, т.е. с цел да получава питомеца ви всички нужни минерали и витамини.

При нужда ветеринаря може да изпише комплекс, с който да се запълни тази потребност от значимите градивни детайли на организма. Доброто здраве на кучето и дългоденствие не са отличителните белези на породата френски булдог, по тази причина е значимо да методите към храненето им допустимо най-отговорно.

 Куче френски булдог

Забранени храни за френски булдог

- сладко;

- броколи;

- кости;

- картофи;

- пушени колбаси;

- сурови яйца;

- тлъстите храни (свинско месо);

- консервираните храни;

- подправки;

- фасул.

 Френски булдог

Когато избирате менюто на кучето, е значимо да се съобразите с физическа интензивност на породата. Именно с храненето кучето ви би трябвало да компенсира калориите, които е изразходвал питомеца по време на разходката си с вас. При вярната диета би трябвало да се съблюдава салдото на приема на протеини, мазнини и въглехидрати. Не бива да храните кучето си с еднобразни артикули, защото в този случай ще се получи голям дисбаланс на нужните и получените с храната витамини и минерали, което може да докара до редица болести при породата.

Правила при хранене на френски булдог

- прецизно съблюдаване на разпоредбите за хранене на домашните любимци, т.е. би трябвало да се съобразите с възрастта на кучето ви и неговите потребности от хранителни субстанции, както и енергийна стойност на продуктите;

- избирайте храните въз основа на техния състав, характерности и хранителна стойност;

- при съществуване на болести на стомаха на кучето или храносмилателната система, френския булдог би трябвало да премине на диетична храна;

- в никакъв случай не давайте неразрешените за кучета храни на питомеца ви;

- преди да нахраните кучето, би трябвало да приготвите храната съгласно главните способи на приготовление;

- разрешените и наложителни храни в менюто им са: зърнени (ориз, елда, овес), месо (говеждо, телешко, пуешко), млечните артикули (нискомаслен кефир, извара, мляко), твърдо сварени яйца, моркови, тиквички, обезкостена морска риба.

Категорично е неразрешено да се прехранва френският булдог. Също по този начин, здравословното хранене включва понятия като периодичност, прецизност и навременност на храненето. Неправилната диета при тази порода елементарно може да докара до развиване на рахит, затлъстяване и храносмилателни проблеми, само че и редица други съществени патологии, по тази причина постоянно се грижете вярно за кучето ви и подхождайте деликатно към избора на питателните артикули.

Спазвайте тези правила, и развъждането на френски булдог ще ви е прелестно и сполучливо.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР