Френският автомобилостроител Renault, който е партньор и основен акционер в

...
Френският автомобилостроител Renault, който е партньор и основен акционер в
Коментари Харесай

Renault заплашва да блокира реформа в управлението на Nissan, преговорите с Fiat Chrysler може да бъдат подновени

Френският автомобилостроител Renault, който е сътрудник и главен акционер в Nissan, заплашва да блокира промяна в ръководството на японската компания, страхувайки се, че тя ще докара до загуба на въздействието му. Това заяви в. " Файненшъл таймс ", представен от Франс прес.

Говорител на Renault не разяснява новината пред Франс прес.

В писмо до шефа на Nissan Хирото Саикава ръководителят на Съвета на шефовете на Renault Жан-Доминик Сенар го е уведомил, че представителите на компанията ще се въздържат при вота за основаване на 3 комитета (за назначение, одит и заплати). Това би трябвало да се случи на общото заседание на акционерите на японския автомобилостроител, планувано за 25 юни, твърди икономическият ежедневник в публикация, оповестена през вчерашния ден.

Това самоограничение ще осъди промяната, която би трябвало да бъде утвърдена от болшинство от две трети, съгласно в. " Файненшъл таймс ".

На общото заседание би трябвало да се направи реорганизацията в ръководството на Nissan след абсурда с някогашния ръководител на съвета на шефовете и основен изпълнителен шеф на Renault - Карлос Гон. Той бе задържан през ноември 2018 година и упрекнат във финансови нарушавания от японското правораздаване.

Според в. " Файненшъл таймс " Сенар, който гласоподава в средата на май в интерес на новото ръководство на Nissan, удостоверява в писмото си, че се опасява, че трите нови комитета ще бъдат употребявани по един или различен метод, с цел да понижат въздействието на Renault, съобщи Българска телеграфна агенция.

Съществува риск изпращането на този документ да разгневи шефовете на Nissan, които към този момент отхвърлиха напролет офертата за по-голяма интеграция с Renault.

Японците така и така са афектирани, че са държани настрана от договарянията за обединение сред френската компания и италианско-американския автомобилостроител Fiat-Chrysler, показва Агенция Франс Прес. Преговорите пропаднаха предходната седмица, единствено 10 дни след започването си, защото Fiat Chrysler отдръпна офертата си. От Fiat Chrysler стигнаха до решението, откакто френското държавно управление, което е най-големият акционер в Renault с 15-процентов дял, блокира гласуването на предлагането и изиска повече време, с цел да завоюва поддръжката на Nissan.

По-рано Ройтерс заяви, че италиано-американската компания и Renault се пробват да възобновят договарянията. Ключова роля в тях обаче ще изиграе точно Nissan, който съгласно източници на организацията ще изиска от Renault да понижи доста каузи си от 43,4% в японската компания в подмяна на поддръжка за сливането. Nissan има 15-процентов дял в Renault, който обаче не му дава право на глас.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР