Френският актьор Жерар Депардийо беше отстранен от Националния орден на

...
Френският актьор Жерар Депардийо беше отстранен от Националния орден на
Коментари Харесай

Заради сексизъм отстраниха Жерар Депардийо от Националния орден на Квебек

Френският артист Жерар Депардийо беше отхвърлен от Националния медал на Квебек от министър-председателя на френскоговорещата канадска провинция поради " шокиращи " изявления за дами, излъчени в репортаж, заяви Агенция Франс Прес. 

" Скандалните изявления на Депардийо пред камера шокираха интернационалната аудитория, и то основателно. Поведението му петни репутацията на членовете на Националния медал на Квебек. Затова взех решението да наредя неотложно премахване от Ордена ", сподели министър председателят на Квебек Франсоа Лего в свое послание. 

През декември телевизионният канал France 2 излъчи фрагменти, снимани пет години по-рано в Северна Корея. На тях артистът прави серия женомразки забележки, съпроводени с обиди, по адрес на дами, в това число и към малко момиче. 

Депардийо към този момент е упрекнат в обезчестяване. В средата на септември беше подадена още една тъжба против артиста за полово принуждение по време на фотоси през 2007 г. 

Депардийо отхвърля всички обвинявания. 

Това е първият случай, в който съветът към Националния медал на Квебек предлага премахване на собствен член. Орденът е учреден през 1984 година и е най-престижното отличие на канадската провинция.

Жерар Депардийо беше разгласен за джентълмен на ордена през 2002 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР