Френските здравни власти настояват за забраната на соларните студиа поради

...
Френските здравни власти настояват за забраната на соларните студиа поради
Коментари Харесай

Здравните власти във Франция настояват за забрана на солариумите

Френските здравни управляващи упорстват за възбраната на слънчевите студиа заради високия риск от ракови болести, предават Франс прес и ДПА.


Агенциите цитират мнение на Френската организация за здравна сигурност, която предлага прекратяване практиките на изкуствения безоблачен тен и на продажбата на устройства с ултравиолетови лъчи за естетични цели.

Според френските експерти, които предупреждаваха за заплахите от солариумите още от 2015 година, към този момент са налице неопровержими данни за риска от рак, на който се излагат ползвателите им. Поради тази причина организацията упорства пред френското здравно министерство за държавна интервенция в бранша. Припомня се, че Бразилия и Австралия към този момент са забранили слънчевите студиа.

По медицински данни на Международния център за онкологични проучвания лицата, които най-малко един път са употребили услугите на слънчево студио преди да навършат 35 години, са били изложени с 59% по-висок риск да развият кожeн меланом. Счита се, че във Франция 43% от записаните случаи на меланом при младежите са свързани с използването на солариуми преди да навършат 30 години.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР