Френските власти решиха да въведат глоба в размер на 200

...
Френските власти решиха да въведат глоба в размер на 200
Коментари Харесай

Глоба от 200 евро за френските наркомани от септември

Френските управляващи взеха решение да вкарат санкция в размер на 200 евро за приложимост на опиати в страната, започвайки от септември. Това разгласи министър председателят Жан Кастекс, изказвайки се в Ница по тематиката за битката с престъпността. В този град от средата на юни се организират въоръжени престрелки сред банди на наркодилъри.
Наказанието за приложимост на опиати преди този момент важеше във Франция само въз основа на закон от 1970 година Той планува затвор до 1 година и санкция в размер на 3 750 евро. В реалност съдилищата постоянно са се опитвали да заобикалят сходни сурови ограничения, предпочитайки да насочат устно предизвестие. По създание това докара до безотговорност за употребяващите опиати.
Обещанието за налагане на рационални санкции на пълнолетните се появи в предизборната стратегия на президента Еманюел Макрон. През ноември 2018 година Народното събрание утвърди съответния законопроект, само че той към момента не е влезнал в действие.
" От септември започваме да вкарваме гъвкава канара за пресмятане на санкции, свързани с дрогата ", сподели Кастекс. Той напомни, че сходна система от санкции към този момент се ползва в пробен режим в редица градове, по-специално в такива огромни като Рен (западно от страната) и Реймс (на изток). Премиерът изрази убеждението си, че новите ограничения " ще се трансфорат в доста ефикасен способ за битка с търговията на опиати ".
Решено е, че в случай че санкцията в размер на 200 евро не бъде платена в границите на 45 дни, тя ще бъде увеличена до 450 евро.
Основната дрога във Франция е марихуаната, представляваща минимум 80% от общото ползване. В страната, съгласно оценките, към 3,9 милиона души от време на време употребяват този опиат, а 1,2 милиона го употребяват постоянно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР