Френските власти отвърнаха на твърденията на пристанище Дувър, че френските

...
Френските власти отвърнаха на твърденията на пристанище Дувър, че френските
Коментари Харесай

Брекзит породи километрични опашки на френската граница

Френските управляващи отвърнаха на изказванията на пристанище Дувър, че френските чиновници за граничен надзор са отговорни за втория ден на многочасови закъснения, като обявиха: " Франция не носи отговорност за Брекзит ".

Това се случи, откакто пристанището упрекна за забавянията незадоволителния брой френски гранични чиновници, разяснява в. " Гардиън ".

В събота следобяд френският министър на превоза - и някогашен министър на Европа - Клеман Боне написа в Туитър, че френските управляващи са " мобилизирани, с цел да контролират нашите граници и да улеснят трафика, доколкото е допустимо ".

Боне, непосредствен съдружник на френския президент Еманюел Макрон, съобщи, че е имал " градивен " продан на отзиви с английския си сътрудник Грант Шапс по този въпрос.

Регионалният префект Жорж-Франсоа Леклерк съобщи по обяд, че от 9000-10 000 транспортни средства, които е трябвало да пътуват от Дувър за Франция в събота, 60% са минали без проблем, а следобедното очакване е било сведено до към 45 минути.

Леклерк съобщи, че не е вярно да се допуска, че чиновниците на френските гранични сили са отговорни за забавянето. " Днес обстановката се възстановява ", сподели той. " Пристанището в Дувър, което е частно пристанище, откри за по-лесно да упрекна френската полиция. "

Междувременно Лиз Тръс, министър на външните работи и претендент за водач на торите, съобщи, че проблемите се дължат на незадоволителните запаси по границите, а не на спомагателните инспекции след Брекзит. Тя съобщи, че е била " доста ясна " с френските управляващи, че това е " обстановка, която е породена от неналичието на запаси на границата ".

Смущенията настъпиха в миг, когато множеството учебни заведения в Англия и Уелс са в лятна почивка, с което стартира един от най-натоварените интервали за пътешестване в чужбина.

Очаква се в събота през пристанището да преминат към 10 000 автомобила - с 1500 повече, в сравнение с в петък. Съобщава се, че около 3 000 камиона също чакат да преминат Ламанша.

Пристанището в Дувър заяви, че през него са минали 17 215 пасажери, и съобщи, че туристическите потоци са " естествени ". Но то посъветва всички пасажери да ревизират уеб страницата на своя фериботен оператор за актуализации, преди да тръгнат.

Френският политик Пиер-Анри Дюмон, републикански народен представител от Кале, упрекна излизането на Обединеното кралство от Европейски Съюз за хаоса, като съобщи пред BBC News, че това е " последица от Брекзит ", като са нужни повече инспекции.

Дюмон също по този начин упрекна Лондон, че е " отхвърлил преди няколко месеца предложение за удвояване на броя на паспортните кабини " за френската полиция в Дувър.

Според разпоредбите за пътешестване след Brexit английските жители могат да останат в Шенгенската зона за не повече от 90 дни в границите на 180-дневен интервал. Докато не стартира да действа изцяло автоматизирана гранична система, на множеството входни и изходни пунктове в този момент се изискват печати в паспортите, което доста усилва времето за обработка.

Британското министерство на външните работи поучава пътуващите до континентална Европа да подпечатват паспортите си, като отбелязва, че в случай че " съответните печати за влизане или излизане не са сложени в паспорта ви, граничният чиновник може да допусна, че сте пресрочили безвизовия си период ".

Съобщава се, че през декември 2020 година Службата на кабинета на Обединеното кралство е отхвърлила предложение за удвояване на потенциала за паспортни инспекции на френското държавно управление в Дувър на стойност 33 млн. паунда, след като пристанището е поискало финансиране, което да му помогне да заплати спомагателните гранични разноски, свързани с Брекзит.

Финансирането щеше да бъде употребявано за удвояване на броя на кабините за паспорти на френската гранична полиция в очакване на по-строги условия - в това число печати в паспортите от 1 януари 2021 година - напомня Financial Times.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР