Френските сосове се разделят на червени и бели и това

...
Френските сосове се разделят на червени и бели и това
Коментари Харесай

Тайната на червените сосове: Как да ги приготвим у дома?

Френските сосове се разделят на червени и бели и това няма нищо общо с цвета им. Белите сосове са приготвени с транспарантен растителен или пилешки бульон, допълнен с леко препечено брашно в масло, а аленият месен бульон е по-наситен, брашното се пече до червеникаво-кафяв цвят.

В актуалните кухни алените сосове са обогатени от червени плодове, горски плодове, което придава на ястието приятна киселинност и наслада - всичко зависи от рецептата. Не всички домакини, изключително начинаещите, знаят по какъв начин да създадат червен сос, тъй че хармонично да допълват усета на продуктите. Така че през днешния ден ще подготвяме червени сосове!

Препоръки за подготвяне на червен сос

В някои френски заведения за хранене сосовете се подготвят от особено подготвени готвачи. В реалност, съгласно французите, всеки може да се научи да пържи, пече и готви, само че не всеки може да се научи да подготвя сосове - подобен гений се дава на човек от раждането. Това не значи, че не можем да създадем сосове и вкъщи, просто би трябвало първо да се поучим от експертите, а по-късно да опитвам в кухнята си.

 Тайната на алените сосове: Как да ги приготвим вкъщи?

Почти във всички предписания за подготвяне на червени сосове се предлага да се стартира с основите на готвенето – първо костите се пържат до златист цвят, а по-късно се варят за дълго време. Освен че е належащо брашното да се запече в тиган без лой до червеникав цвят, е належащо деликатно да се свърже с бульона. Точно брашното придобива вкусен мирис на печени ядки. Готвенето на сос приключва с въвеждането на спомагателни съставки - масло или растително масло, сметана, моркови, домати и други зеленчуци, билки, корени, както и разнообразни подправки.

Какво е належащо за приготвянето на червени сосове

 Тайната на алените сосове: Как да ги приготвим вкъщи?

Първо се подготвя бульон от кости: можете да вземете говежди, свински, телешки, агнешки, както и костите на домашни птици и дивеч. Изплакнете ги добре, нарежете ги на дребни късчета и ги запечете във фурната на 170 ° C - за това ще ви би трябвало 1-1. 5 часа. Костите би трябвало да се разбъркват от време на време. В края на печенето прибавете нарязания лук и билкови корени към тях.

Запечените е кости би трябвало да са кафяви, след което се трансферират в тенджера и се заливат с вода (за 0. 5 кг кости вземете 1 литър вода). Когато водата завари, отстранете пяната и мазнината, намалете топлината и продължете да готвите 5-6 часа, в случай че е належащо, отстранете пяната. Един час преди готовността прибавете към костите корените на магданоз и целина дружно с листата. Охладете и прецедете бульона - би трябвало да има кафяво-червен нюанс.

Основен червен сос

 Тайната на алените сосове: Как да ги приготвим вкъщи?

В парещ и изсъхнал тиган сложете 2 супени лъжици пшенично брашно. Запечете до светлокафяв цвят - към 3 минути. Смесете леко охладеното брашно с чаша топъл бульон и разбъркайте добре, с цел да извършите хомогенна маса без бучки. Добавете кашата в тенджерата с врящ бульон при непрестанно бъркане, до приемането на гладка маса.

Поставете в тигана нарязания лук, морковите и магданозен корен с 2 супени лъжици олио или масло, без да пържите продуктите, тъй че бульонът да има гальовен усет. Добавете към зеленчуците 40 г доматено пюре или 100 г свеж доматен сос и оставете да къкри за известно време, като разбърквате зеленчуците. Отнемете зеленчуците от врящия бульон и гответе за още половин час, в края прибавете щипка захар и сол, няколко зърна черен пипер и няколко дафинови листа.

Охладете соса и го прецедете през решето, като отстраните зеленчуците. Загрейте още веднъж соса и е подготвен. С този сос можете да поливате съществени ястия, отлична добавка е към месо, риба и зеленчуци.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР