Френските сенатори в ранните часове в четвъртък гласуваха в подкрепа

...
Френските сенатори в ранните часове в четвъртък гласуваха в подкрепа
Коментари Харесай

Френският Сенат повиши пенсионната възраст

Френските сенатори в ранните часове в четвъртък гласоподаваха в поддръжка на повишението на пенсионната възраст в страната на 64 от 62 години , първа победа за проектите за пенсионна промяна на президента Емануел Макрон, които провокираха митинги и стачки в цялата страна, предава Ройтерс.

Двеста и един членове на Сената, доминиран от консервативната партия " Републиканците ", гласоподаваха в интерес на противоречивия член 7 на промяната за пенсионната възраст, до момента в който 115 гласоподаваха срещу него.

Очаква се Френската горна камара да утвърди останалите членове от законопроекта за промяната по -късно тази седмица. След това той ще бъде показан в комисия за ходатайство сред двете камари на Народното събрание идната седмица.

Долната камара по този начин и не съумя да разиска член 7 от закона по време на 15-дневен под напрежение спор, засенчен от обиди и освирквания.

Правителството се надява пенсионните промени да бъдат признати от Парламента до края на месеца .

Макрон обаче не разполага с болшинство в долната камара - Националното заседание и ще би трябвало да завоюва няколко десетки консервативни депутати или да употребява конституционните му пълномощия, с цел да заобиколи Народното събрание.

Междувременно митингите против пенсионната промяна във френските градове продължават и синдикатите не възнамеряват да правят отстъпка пред проектите на президента.
 Сблъсъци в Париж. Има арестувани
Сблъсъци в Париж. Има арестувани

Франция стачкува против пенсионната промяна на Макрон
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР