Френските профсъюзи заявиха, че стачките в страната ще продължат през

...
Френските профсъюзи заявиха, че стачките в страната ще продължат през
Коментари Харесай

Без пробив след преговорите между правителство и синдикати във Франция

Френските профсъюзи обявиха, че стачките в страната ще продължат през коледните празници, откакто договарянията с държавното управление в четвъртък  не реализираха пробив.

След среща с министър-председателя Едуар Филип, водачът на синдиката CGT Филип Мартинес съобщи, че синдикатите са решили да проведат стачка  на 9 януари.

" Премиерът не е чул какво приказва на улицата ", сподели Мартинес пред кореспонденти.

Лоран Бергер, водач на по-умереното CFDT, се въздържа от покана за демонстрации на 9 януари, само че съобщи, че към момента не е склонен с задачата на държавното управление да насърчи хората да работят до 64-годишна възраст, преди да получат цялостна пенсия.

Филип повтори на конференция, че  правителството му остава напълно ангажирано  да възвърне финансовия баланс на пенсионната система и да приключи специфичните пенсионни режими, при които някои служащи могат да се пенсионират до десетилетие преди други.

Той сподели, че е че се надява всички останали различия да бъдат преодолени по време на  новите договаряния през януари.

 

Филип се надява Народното събрание да може да гласоподава закона за пенсионната реформа  най-късно до лятото.  Той също по този начин прикани синдикатите да прекратят транспортните стачки по време на празниците.

Синдикатите се опълчват на проектите на президента Еманюел Макрон да усъвършенства държавната пенсионна система на Франция и да принуди хората да работят до 64 години, въпреки че им е позволено законно да се пенсиониратна 62-годишна възраст.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Пе
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР