Френските органи за сигурност са успели да обезвредят тази седмица

...
Френските органи за сигурност са успели да обезвредят тази седмица
Коментари Харесай

Във Франция задържаха лица, свързани с мароканска терористична клетка

Френските органи за сигурност са съумели да обезвредят тази седмица терористична клетка , настояща покрай Париж с помощта на информация, предоставена от мароканските спецслужби , заяви в. „ Ал Ахдас ал Магрибия ”, представен от ТАСС и БГНЕС.  

По данни на изданието, покрай френската столица са били задържани трима души по съмнение за връзки с членове на терористична мрежа , премахнати неотдавна в Мароко. 

При обиски във Вилжюиф, предградие на Париж , френските сили за сигурност откриха взривни субстанции и механически средства, които са принадлежали на упрекнати за терористична активност лица, оповестява „ Ал Ахдас ал Магрибия ”. 

Следствието не изключва задържаните във Франция лица, двама от които са от марокански генезис, да са свързани с нарушителите, направили през август атентати в Каталуния. 

В момента силите за сигурност на Мароко работят в тясно съдействие с европейски сътрудници за определяне и неутрализиране на законспирирани деятели на терористични мрежи. 

На гала по формалното встъпване в служба на новия общоприет шеф на Главното ръководство за вътрешна сигурност Лоран Нюнез вътрешният министър Жерар Колон разгласи, че от началото на годината органите на реда са предотвратили 11 атентата. Последната интервенция е извършена предходната седмица в град Сент Уен. Там беше хванат човек, който възнамерявал набези против чиновници на силите за сигурност. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР