Френските депутати решиха, че медицинският персонал и пожарникарите в страната

...
Френските депутати решиха, че медицинският персонал и пожарникарите в страната
Коментари Харесай

Задължителна ваксинация: какви са новите правила във Франция?


Френските депутати взеха решение, че медицинският личен състав и пожарникарите в страната ще би трябвало наложително да се имунизират. В противоположен случай ги грозят тежки финансови наказания.

Парламентът във Франция одобри наложителната имунизация на медицинския личен състав и разширението на обсега на здравния пропуск. Новият закон бе обсъждан дни наред. След четиричасово съвещание, депутатите от двете камари на френския парламент стигнаха до компромисен вид на текстовете. 

Задължителна имунизация за медици и пожарникари

Президентът Еманюел Макрон предложи измененията в средата на юли. Текстовете, признати от Народното събрание, плануват имунизирането да стане наложително за медицинския личен състав, пожарникарите и другите избавителни служби. Но тези, които откажат да се ваксинират, няма да бъдат освобождавани, както предвиждаше предлагането на държавното управление. Вместо това заплатите им ще бъдат замразени.

Задължението за показване на здравен пропуск, който дава информация за имунизация или негативен тест, от първи август ще бъде разширено. Тези, които не са ваксинирани, ще би трябвало наложително да се тестват преди да влязат във заведенията за хранене и влаковете, които пътуват на дълги дистанции. Още от сряда обаче за посещаване на кина, театри и музеи ще би трябвало да се показа доказателство за имунизация, преболедуване или негативен тест. 

Повечето французи поддържат новите ограничения

Новите правила провокираха остра реакция измежду някои французи. В събота 160 хиляди души излязоха на митинг в страната. В столицата Париж стачкуващите оповестиха Макрон за " тиранин "  и скандираха " Свобода, независимост! ". Но скептиците са малцинство. Според проучване на института " Елабе "  76 % от французите поддържат въвеждането на наложителна имунизация за медицинския личен състав. По-голямата част от обществото поддържа и новите условия за показване на здравен пропуск.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР