Френските депутати дадоха зелена светлина на увеличаването на приноса на

...
Френските депутати дадоха зелена светлина на увеличаването на приноса на
Коментари Харесай

Франция одобри увеличение на вноската си за бюджета на ЕС

Френските депутати дадоха зелена светлина на увеличението на приноса на Франция в бюджета на Европейски Съюз за 2018 година. След тричасови диспути, 80 членове на долната камара на френския парламент гласоподаваха член в законопроекта за финансите, който усилва вноската на страната в Европейски Съюз от 18,7 милиарда евро през 2017 година на 20,2 милиарда евро за идната година. Осем от депутатите бяха срещу това доста нарастване на вноската на страната, показва БГНЕС.
През 2017 година Франция бе на второ място по приноса си в бюджета на Европейски Съюз след Германия, само че пък беше на трето място като бенефициент на разноски след Испания и Италия, сподели френският министър по европейските въпроси Натали Лоазо. Тя обаче означи и обстоятелството, че тези знаци " не разрешават да се мери какъв брой скъп механизъм е европейският бюджет за общата европейска селскостопанска политика, за поддръжката за стратегически вложения, както и за помощ за най-бедните ".
" Даването на " зелена светлина " от страна на Франция за европейския бюджет е на първо място " да за Европа ", сподели от своя страна ръководителят на комисията по външните работи Мариел дьо Сарне. Тя настоя за трансформиране на бюджета на Европейски Съюз надалеч от сегашните пазарлъци и добави, че Brexit може да даде опция това да се реализира.
Опозиционната радикална левица, в лицето на своя водач Жан-Люк Меланшон, повтори своите рецензии против спомагателната сума, плащана от Франция, в размер на 6 милиарда евро, считайки, че растежът във вноските от 1982 година " се заплаща скъпо за това, което имаме ". Меланшон подлага на критика и обстоятелството, че бюджетът на Европа от ден на ден зависи от вноските на страните за сметка на личните запаси, поради намаляващите доходи от митнически такси да вземем за пример, което е резултат от договорите за свободна търговия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР