Френски служители са започнали гладна стачка срещу задължителните ваксинации в

...
Френски служители са започнали гладна стачка срещу задължителните ваксинации в
Коментари Харесай

Французите обявиха гладна стачка заради задължителната вакси...

Френски чиновници са почнали гладна стачка против наложителните имунизации в здравния бранш. Разпоредбата влезе в действие от през вчерашния ден и визира близо три милиона здравни и обществени служащи.

Напрежението към наложителното имунизиране във Франция не стихва: пожарникар, който е доброволец, и санитар са оповестили гладна стачка на площад покрай болничното заведение в Ница, заяви БНР.

" Психологическият напън е доста мощен " - твърди огнеборецът пред вестник " Нис матен ", като твърди, че не е съперник на имунизациите.

" От болничното заведение ви звънят у дома, с цел да ви разпитват дали сте имунизирани " - споделя той.

В поддръжка на стачкуващите към този момент се е оповестил и здравен синдикат, а управлението на болничното заведение дава сигнали за закъснение на работата заради понижаване на личния състав в някои отделения. Противниците на наложителното имунизиране не престават своите съботни митинги.

От през вчерашния ден санитарният паспорт е наложителен за всички работещи в здравния бранш и обществените услуги, в това число пожарната, полицията, старческите домове, както и за лекари, психолози и терапевти на свободна процедура.

Тези, които са неимунизирани, не са допускани до работа и ги лишават от заплата, само че не ги уволняват. Въпреки митингите към 84% " от засегнатите от наредбата към този момент са се ваксинирали.

Седмици наред стотици хиляди французи, които са срещу въвеждането на имунизационните паспорти, заливаха улиците на Париж и други градове на митинги, само че това не анулира заповедта.

А в това време Италия е на път да задмине Франция и всички останали страни-членки на Европейския съюз по драстичност на ограниченията.

Италия надмина и Франция, и останалите страни-членки на Европейски Съюз по драстичност на ограниченията. От през днешния ден италианските управляващи утвърдиха едни от най-строгите антиковидни ограничения в света. Всички работещи би трябвало да показват доказателство за имунизация, негативен тест или да удостоверяват, че неотдавна са прекарали КОВИД-19, съобщи Ройтерс.

Агенцията се базира на план на указа, с който се е срещнала. Новите правила ще влязат в действие на 15 октомври и са част от напъните на необятната коалиция на премиера Марио Драги да убеди италианците да се ваксинират.

Всеки работещ, който не успее да показа годен здравен документ, ще бъде отхвърлен от работа без отплата, само че не може да бъде уволнен, се споделя в плана. Указът се чака да бъде оповестен през днешния ден.

Тези, които подценен наредбите, и все пак отидат на работа, ги заплашва санкция сред 600 и 1500 евро.

Макар някои страни от Европейски Съюз да разпоредиха здравните им служащи да се имунизират, никоя от тях към момента не е направила здравния пропуск наложителен за всички работещи. Така Италия може да стане първата страна, в която ще бъде тестван резултатът от сходни ограничения.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР