Френската столица може да стане новият финансов център на Европа

...
Френската столица може да стане новият финансов център на Европа
Коментари Харесай

Париж се надява да смени Лондон като финансов център на Европа

Френската столица може да стане новият финансов център на Европа след излизането на Англия от Европейски Съюз, съобщи френският министър на стопанската система и финансите Брюно льо Мер в изявление за Reuters.

„ След Brexit ще се появи нов лидер”, сподели льо Мер. „ Виждам опция за Франция да стане в околните години най-важният финансов център в Европа”.

Министърът означи, че във Франция сега е основана мощна нормативна база за осъществяване на промени, удобни за делова интензивност.

Намиращите се в Лондон задгранични банки започнаха да обмислят тактика за отчасти евакуиране от Англия откакто стана ясно, че страната ще напусне Европейски Съюз.

На този декор френските управляващи дадоха обещание привилегии за банките, които са подготвени да трансферират седалищата си в Париж. Става дума за понижаване на пределната данъчна ставка върху осигурителните вноски, които работодателите внасят за своите чиновници.

Според френски специалисти, Париж свързва съществени упования с изтеглянето на банки и компании от Лондон след английския референдум за излизане от Европейски Съюз.

Това дава обещание появяването на огромен контингент богати данъкоплатци, растеж на заетостта в банкови и финансовия бранш, сериозен подтик за проектите на Париж да стане международна финансова площадка №1.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР