Френската стартираща компания Hyliko планира да използва технологията на Toyota

...
Френската стартираща компания Hyliko планира да използва технологията на Toyota
Коментари Харесай

Френски и американски камиони с японски горивни клетки - видео

Френската започваща компания Hyliko възнамерява да употребява технологията на Toyota за горивни кафези за своите тежкотоварни камиони. По този метод Toyota уголемява мрежата си от водородни сътрудници и в Европа. Модулите с горивни кафези на компанията към този момент се употребяват във влакове, рейсове, генератори и разнообразни морски приложения.

Toyota към този момент работи с няколко производители на камиони по света, с цел да интегрира технологията за горивни кафези в тежкотоварния трафик. Стартиран в Съединени американски щати през 2019 година, планът Shore to Shore неотдавна показва, че електрическите камиони с горивни кафези могат да подхождат на продуктивността на дизеловите транспортни средства и да обезпечат транспортна опция с нулеви излъчвания за търговски цели.

Toyota Motor North America и Kenworth Truck Company потвърдиха тези опциите на взаимно проектирани тежкотоварни електрически транспортни средства с горивни кафези от клас 8 (FCEV) в плана „ Shore to Store “ за товарни уреди с нулеви и съвсем нулеви излъчвания (ZANZEFF) на пристанището на Лос Анджелис и басейна на Лос Анджелис. Основната цел за присъединяване на Toyota и Kenworth в плана беше да доближи съвсем продуктивността на дизеловите камиони, като в същото време отстрани излъчванията, с цел да обезпечи стабилно решение при тежкотоварния превоз.



Базовата линия на камиона Toyota-Kenworth T680 FCEV – с кодово име „ Ocean “, употребява дизелов мотор от 2017 година, а машината нормално изминава към 200 благи /320 км дневно. T680 FCEV има обсег от към 300+ благи, когато е изцяло претрупан и малко време за зареждане от 15 до 20 минути, FCEV могат да работят на няколко смени дневно и да покриват до 400 до 500 благи.

Успехът на 10-те камиона в обслужването на клиенти в действителния свят е резултат от тясното съдействие сред разнообразни членове на плана, в това число Kenworth и Toyota, и пристанището на Лос Анджелис като водещ план, Shell за инфраструктура за водородно гориво и безплатна помощ от California Air Resource Дъска (CARB). Програмата проправя пътя за по-нататъшно развиване и търговски благоприятни условия за електрически превоз с водородни горивни кафези в Калифорния и отвън нея.



Shell способства за плана, като построи общо три водородни станции и по този начин стана първият публичен снабдител в Калифорния, който зарежда с такова гориво тежкотоварни камиони. При заложените направления на камионите, станциите са се употребявали постоянно, осигурявайки бързо зареждане с гориво за поддържане на камионите в употреба.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР