Френската прокуратура започна разследване по обвиненията за изнасилване на дете

...
Френската прокуратура започна разследване по обвиненията за изнасилване на дете
Коментари Харесай

Франция разследва писателя Габриел Мацнеф за изнасилване на малолетни

Френската прокуратура стартира следствие по обвиняванията за обезчестяване на дете против 83-годишния публицист Габриел Мацнеф, откакто 47-годишната Ванеса Спрингора, написа в новоиздадената си книга, че е била негова жертва, когато е била на 14 години, оповестиха Агенция Франс Прес и Ройтерс.

Твърденията на Ванеса Спрингора, която управлява издателство " Жулиар ", раздрусаха френските литературни кръгове, добавя Българска телеграфна агенция.

" След като проучва романа " Съгласието ", оповестен на 2 януари, Парижката прокуратура стартира следствие за обезчестяване на малолетни на възраст до 15 години, по особено на Ванеса Спингора ", гласи публикуваното изказване.

Разследването ще ревизира посочените в книгата обстоятелства, само че и ще се опита да разпознава други вероятни жертви във Франция и чужбина.

" Съгласието " е автобиографичен разказ. В него писателката споделя по какъв начин е била прелъстена от Габриел Мацнеф, когато още не е била навършила 14 години и по какъв начин това се е отразило на живота й, в който главно място заемат депресиите й.

Ванеса Спрингора сподели пред в. " Паризиен ", че не има намерение да подава тъжба, само че парижката прокуратура се самосезира.

Романът на Спрингора е следващото обвиняване за полово принуждение във Франция, провокирано от придвижването #Аз също. Преди той да бъде оповестен, министърът на културата Франк Ристер написа в Туитър: " Литературният ореол не подсигурява безотговорност " и добави " Всички жертви, намерили кураж да нарушат мълчанието, имат моята поддръжка ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР