Френската крайнодясна кандидатка за президент Марин Льо Пен призова за

...
Френската крайнодясна кандидатка за президент Марин Льо Пен призова за
Коментари Харесай

Льо Пен: Щом приключи войната Русия и НАТО трябва да се сближат

Френската крайнодясна кандидатка за президент Марин Льо Пен прикани за стратегическо доближаване сред Русия и НАТО " незабавно щом украинската война завърши и бъде уредена с кротичък контракт ", съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Льо Пен: Щом завърши войната Русия и НАТО би трябвало да се сближат
" Това е в полза на Франция и Европа, само че също по този начин, имам вяра, и на Съединени американски щати, които нямат никакъв интерес да видят появяването на стеснен китайско-руски съюз ", съобщи кандидатката на партията " Национален общ брой " на конференция в Париж.
Марин Льо Пен сподели, че не желае " нито послушание на Русия ", нито " следване на линията на дипломацията на Байдън " изключително в района на Азия и Океания.
" Повтарям еднопосочно, в случай че бъда определена за президент, ще напусна взаимното командване (на НАТО), само че няма да се откажа от използването на член 5 от Северноатлантическия контракт за груповата сигурност ", акцентира тя, акцентирайки, че това е била обстановката до 2009 година.
В своя президентски план Льо Пен предлага съюз с Русия, за тя да бъде включена в " европейска архитектура на сигурността ", като не трябва да се счита, че тя се изчерпва с НАТО.

Крайнодяснaта лидерка, която се срещна с съветския президент Владимир Путин по време на президентската акция през 2017 година, постоянно е упреквана от съперниците си във връзки с съветските управляващи. През 2014 година " Националният общ брой " получи съветски заем от девет милиона евро, който към момента изплаща. Заемът беше разсрочен през 2020 година от кредиторите. А кредиторите това са съветско дружество " Авиазапчаст ", ръководено от някогашни военни.

Партията твърди, че виновни за тази обстановка са френските банки, които отхвърлиха тогава да й провиснал заем.

На 4 април, след откриването на стотици тела на цивилни в региона на Буча, Марин Льо Пен приказва за " военни закононарушения " в Украйна. Тя обаче остава отрицателно настроена към икономическите наказания против Москва, като аргументира тази своя позиция с готовност да отбрани покупателната дарба на французите.

В края на предишния месец кандидатката за президент отхвърли да назова Владимир Путин " военнопрестъпник ".
" Не договаряме мир, като наскърбяваме една от двете страни ", акцентира тя.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР