Френската крайна десница ще отбележи най-високия си резултат в историята

...
Френската крайна десница ще отбележи най-високия си резултат в историята
Коментари Харесай

Проучване: Льо Пен ще победи Макрон с двойна разлика на евроизборите

Френската последна десница ще означи най-високия си резултат в историята на идните избори за Европейски парламент, сочи ново социологическо изследване.

Националният общ брой на Марина Льо Пен, управителен от напускащия Европейския парламент (ЕП) Жордан Бардела, може да завоюва 33% от гласовете, до момента в който крайнодясната партия на Ерик Земур " Реконкиста " (Отвоюване) ще получи 6%, сочи изследване на английската консултантска компания Portland Communications.

Това би сложило Националния общ брой надалеч пред центристката коалиция " Заедно! ", която включва партията " Ренесанс " на френския президент Еманюел Макрон, и се чака да получи едвам 14% от гласовете.

Проучването е направено онлайн в края на януари - когато Франция беше в разгара на огромни фермерски митинги - измежду 1034 души, формиращи " национално и политически представителна извадка ".

Проучването беше извършено и в Италия, Нидерландия, Германия и Полша, където бяха открити сходни резултати измежду сходни извадки от популацията.

Очаква се крайнодесните партии да реализират обилни триумфи на всички места, с изключение на в Полша, където демократичната Гражданска коалиция на министър-председателя Доналд Туск се чака да получи 35% от гласовете.

В Германия крайнодясната партия " Алтернатива за Германия " (AfD) се чака да завоюва 17% от гласовете спрямо 11% на европейските избори през 2019 година

" Европейски Съюз се насочва към тези избори с жители в надълбоко песимистично въодушевление ", съобщи основният изпълнителен шеф на Portland Communications Виктория Дийн, като добави, че гласоподавателите са " угрижени за проблеми, които са сложни за решение ".

Във Франция, Германия, Италия и Полша рецесията с разноските за живот е преди всичко в дневния ред на гласоподавателите, до момента в който жилищната рецесия е най-тревожната тематика за нидерландските респонденти.

Източник " Сега "

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР