Френската компания “Тотал“ започва нов етап от сондажите в блок

...
Френската компания “Тотал“ започва нов етап от сондажите в блок
Коментари Харесай

“Тотал“ започва нов етап от сондажите в блок “Хан Аспарух“

Френската компания “Тотал “ стартира нов стадий от сондажите в блок “Хан Аспарух “ в българската част на Черно море, оповестиха от компанията.

Дълбоководният сондаж “Рубин-1 “ се намира в изключителната икономическа зона на България в Черно море, на почти 90 км от най-близката брегова линия и на 14 км североизточно от първия сондаж “Полшков-1 “.

За задачата е мобилизиран същият сондажен транспортен съд Noble Globetrotter II (GT II), с който се организира първата сондажна акция. Логистичното подкрепяне продължава да се реализира от пристанище “Леспорт “, Варна, като се употребяват същите снабдителни кораби и хеликоптери.

Очаква се сондажните интервенции за “Рубин-1 “ да продължат до началото на 2018 година Те ще спомогнат за приемането на спомагателна информация за по-нататъшното оценяване на въглеводородния капацитет на блок „ Хан Аспарух “.

“След сполучливото привършване на “Полшков-1 “ през септември 2016 година новият сондаж бележи идващ трогателен и важен миг в нашата работа в Черно море и демонстрира уговорката ни към този провокационен изследователски план “, споделят от компанияра.

През октомври 2016 година “Тотал “ разгласи откриването на петрол в сондаж “Полшков-1 “. Компанията обаче не е прецизирала дали количествата са задоволителни, с цел да стартира комерсиална употреба.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР