Френската компания е сключила споразумение с американския технологичен концерн General

...
Френската компания е сключила споразумение с американския технологичен концерн General
Коментари Харесай

Alstom продава участието си в General Electric за €2,6 милиарда

Френската компания е сключила съглашение с американския софтуерен тръст General Electric Co. (GE). То е за сумата 2,594 милиарда евро, с помощта на която френската компания ще излезе от трите им взаимни енергийни предприятия.

" Alstom през вчерашния ден подписа съглашение с General Electric по отношение на реализацията на договореността от 2015 година във връзка хипотетичното излизане на Alstom из три взаимни енергийни компании ", се споделя в известието на компанията.

В резултат на договорката Alstom ще получи 2,594 милиарда евро. Завършването на всички интервенции по нея се чака да стане до 2 октомври тази година.

 General Electric закупи Alstom
General Electric закупи Alstom

Съветът на шефовете на Alstom през юни 2014 година утвърди продажбата на енергийния бизнес на компанията на американския тръст General Electric. В резултат на това бяха основани три компании - Renewables, Grid и Nuclear. Енергийните активи на Alstom бяха оценени на 12,35 милиарда евро.

Френската компания Alstom се занимава с производството и преноса на електрическа енергия, развиването на железопътни транспортни средства и инфраструктура, има водещи позиции в региона на нововъведенията и екологично-чистите технологии. Развива активност в над 60 страни по света.

 Сливането на ж.п. бизнеса на Bombardier и Alstom се провали
Сливането на ж.п. бизнеса на Bombardier и Alstom се провали

Взаимни искания блокираха договорката

General Electric е американски световен тръст, работещ в област на електротехниката, инфраструктурните планове, финансите и медиите.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР