Френската католическа църква лиши от духовен сан свещеник, замесен в

...
Френската католическа църква лиши от духовен сан свещеник, замесен в
Коментари Харесай

Разжалваха френски свещеник заради сексуални посегателства над бойскаути

Френската католическа черква лиши от нравствен ранг духовник, забъркан в гръмък скандал, откакто църковен арбитражен съд го призна за отговорен в полови похищения над бойскаути, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на Агенция Франс Прес.

Според известие на съда през днешния ден вътрешно следствие е открило, че Бернар Прейна е направил "престъпни дейности от полов темперамент против малолетни лица под 16 години ". Трибуналът наложи оптималното наказване, разрешено съгласно църковните правила. Като се базира на многократните похищения и огромния брой на жертвите, съдът съобщи, че Прейна е злоупотребил с властта си като лидер на скаути.

Прейна, който занапред ще бъде изправен пред френското правораздаване, е признал, че е злоупотребявал полово с бойскаути през 70-те и 80-те години. Жертвите му настояват, че църковните управляващи са го прикривали с години. Френският кардинал Филип Барбарен бе наказан по-рано тази година, тъй като не е подал сигнал за Прейна в полицията, напомня АП.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР