Френската група PSA, произвеждаща Peugeot и Citroen, ще излезе от

...
Френската група PSA, произвеждаща Peugeot и Citroen, ще излезе от
Коментари Харесай

Производителят на Peugeot и Citroen се изтегля от Иран

Френската група PSA, произвеждаща Peugeot и Citroen, ще излезе от две взаимни предприятия за продажба на колите си в Иран, с цел да избегне риска от наказания в Съединени американски щати, откакто Вашингтон се отдръпна от основна нуклеарна договорка с Техеран.

" Групата стартира да стопира дейностите си в взаимни предприятия, с цел да съблюдава законодателството на Съединени американски щати, до 6 август 2018 година ", гласи изказване на компанията.

Европейските публични лица дадоха обещание да се опитат да защитят фирмите, работещи в Иран, да не попадат в обсега на глобите на Съединени американски щати, които ще влязат в действие до ноември.

Но защото президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп не демонстрира податливост да пощади фирмите от Европейски Съюз, те би трябвало да решат дали да продължат да работят в Иран, в случай че това прави интервенциите им в Съединени американски щати изложени на риск от големи санкции.

PSA, вторият по величина авто производител в Европа, подписа покупко-продажби с двама ирански автомобилни производители, Iran Khodro и Saipa, през 2016 година след премахването на глобите в резултат на съглашението от 2015 година, целящо да попречи на Техеран да създава нуклеарни оръжия.

Те бяха една от няколкото компании, които побързаха да влязат в Иран с вярата да се включат в изпитващия апетит пазар в страната, която от години беше под наказания. Миналата година PSA продаде 445 000 автомобила в Иран, което направи близкоизточната страна един от най-големите й пазари в чужбина след Франция.

Въпреки че отсъства от американския пазар от 1991 година насам, компанията съобщи през януари, че се надява да пусне услуга за шерване на коли в един или два американски града.

Но PSA, която има и марките Opel и Vauxhall, също по този начин означи, че продажбите на Иран към момента съставляват по-малко от един % от общите продажби.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР