Френската футболна федерация официално е сезирала ФИФА за отказа за

...
Френската футболна федерация официално е сезирала ФИФА за отказа за
Коментари Харесай

ФИФА се захваща с френски ас, отказал мач срещу България

Френската футболна федерация публично е сезирала ФИФА за отхвърли за Жан-Кевин Огюстен от Република България (Лайпциг) да се причисли към лагера на националния отбор до 21 година за миналите квалификации за Европейско състезание. Нападателят не пожела да играе за тима в дуелите с България и Люксембург, като се оправда с отмалялост. После обаче, единствено ден преди гостуването на “петлите” в Стара Загора, Огюстен взе ефективно присъединяване в контрола на немския си клуб. Сега от наказания са застрашени както самият футболист, по този начин и клубът му, като има вид да му бъде неразрешено да играе в няколко мача на Лайпциг.

“Недопустимо е подобен брилянтен състезател като Огюстен да отхвърли повиквателна. Или ФИФА би трябвало да се намеси, или това е краят на младежите и юношеските отбори”, разяснява президентът на френския футбол Ноел Льо Грет.

Ralf #Rangnick on Jean-Kévin #Augustin rejecting an international call-up: " We stand fully behind @33_augustin's decision to not join up with the French U21s. " #DieRotenBullen pic.twitter.com/CirNZNLTlT
— RB Leipzig English (@RBLeipzig_EN) September 4, 2018
От федерацията се базират на наредбата на ФИФА, съгласно която клубовете са обвързване да освобождават своите играчи за срещите на националните отбори. От РазенБалшпорт обаче настояват, че това не важи за младежите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР