Френската държава ще разположи близо 100 000 полицаи и военни

...
Френската държава ще разположи близо 100 000 полицаи и военни
Коментари Харесай

100 000 души от силите за сигурност във Франция са мобилизирани за празниците

Френската страна ще разположи близо 100 000 служители на реда и военни през празничния интервал заради съществени опасения от екстремистки набези, съобщи Асошиейтед прес.

 © Българска телеграфна агенция / Архив
Засилените ограничения за сигурност ще са ориентирани най-много към коледни базари, търговски центрове, религиозни здания, публичния превоз и туристически обекти.

" В подтекста на към момента покачвания риск от тероризъм ", съобщи министерството на вътрешните работи, за защита през днешния и утрешния ден са мобилизирани 97 000 души от силите за сигурност.

Ведомството е разпоредило да бъдат засилени и ограниченията за сигурност към религиозни обекти по време на празника Ханука по-рано този месец, както и през януари, когато някои от православните християни честват Рождество Христово.

В резултат на многочислените офанзиви на ислямски екстремисти през 2015 и 2016 година, при които починаха над 200 души, във Франция по предложение на държавното управление на президента Еманюел Макрон беше признат нов закон за битка с тероризма, предоставящ спомагателни пълномощия на полицията.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР