Френската банка Sociеte Generale и швейцарската Credit Suisse са спрели

...
Френската банка Sociеte Generale и швейцарската Credit Suisse са спрели
Коментари Харесай

Sociеte Generale и Credit Suisse няма да финансират сделки с руски суровини

Френската банка Sociеte Generale и швейцарската Credit Suisse са спрели дейностите по финансиране на търговски покупко-продажби със първични материали от Русия заради опасения от въздействието на западните наказания против Москва след съветската атака в Украйна.

Това оповестява Ройтерс, базирайки се на Bloomberg, която цитира осведомени източници.

Двете банки към този момент не дават нужните суми за транспорт на първични материали, като метали и нефт от Русия.

"За момента Credit Suisse и Sociеte Generale не дават отговор на молбата на Ройтерс за коментар, оповестява Българска телеграфна агенция.

Междувременно, Европейската централна банка (ЕЦБ) е открила през днешния ден "фалит или вероятен банкрут " на европейския филиал на съветската банка Сбербанк - една от най-големите банки в страната, съобщи Франс прес. Причината е в доста изтегляне на депозити поради спора в Украйна и глобите, признати от Запада.

Европейското поделение на Сбербанк - Sberbank Europe AG, чиято централа се намира в Австрия, както и две нейни дъщерни сдружения - Сбербанк в Хърватия и Сбербанк в Словения, изпитват съществени проблеми на фона на съветската военна интервенция в Украйна, показва ЕЦБ, представена от "РБК дейли ".

В банките регистрират доста приключване на депозити вследствие на въздействието на геополитическото напрежение на репутацията им, се споделя в известието на европейския регулатор. "Това е довело до утежняване на ликвидностите. Засега няма налични ограничения с реалистични шансове за възобновяване " (на филиалите - бел.р.), акцентира ЕЦБ.

По оценка на ЕЦБ, "Sberbank Europe и двете нейни подразделения в банковия съюз са във банкрут или в заплаха от банкрут. Според ЕЦБ в близко бъдеще "Сбербанк Юръп " евентуално няма да може да извършва отговорностите си към клиентите. Оценката би трябвало да бъде доказана от Единния ръб за преструктуриране (Single Resolution Board - SRB).
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР