Френската банка Credit Agricole прояви интерес към германската финансова институция

...
Френската банка Credit Agricole прояви интерес към германската финансова институция
Коментари Харесай

UniCredit и Credit Agricole с интерес към Commerzbank

Френската банка Credit Agricole прояви интерес към немската финансова институция Commerzbank, предава Reuters, като цитира думи на изпълнителния шеф Филип Брасак пред вестник Handelsblatt.

В европейската финансова преса от известно време циркулират клюки, че немското държавно управление, което има 15% от Commerzbank, се готви да продаде своя дял.

В изявление пред немския вестник Брасак показва, че би желал френската банка да бъде по-добре позиционирана в Германия, както е в Италия. Стратегическия проект на Credit Agricole гласи, че банката ще се концентрира върху независим напредък до 2019 година " Но това не значи, че няма да разгледаме забавни благоприятни условия ", споделя Брасак.

Италианската UniCredit също е декларирала на формален Берлин, че е заинтригувана за вероятно обединение, което би основало една от най-големите европейски банки.

Междувременно немското държавно управление отхвърли изказвания, че избира обединение с френската BNP Paribas.

Към момента Германия има малко над 15% от банката, а вложителите Blackrock и Cerberus към 5%. Приблизително половината акции са благосъстоятелност на институционални вложители, а към 25% на частни, множеството от които основани в Германия, демонстрират данни от страницата на банката.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР