Френската банка БНП Париба продава бизнеса си в САЩ на

...
Френската банка БНП Париба продава бизнеса си в САЩ на
Коментари Харесай

Може ли БНП Париба да купи Комерцбанк или Сосиете Женерал

Френската банка " БНП Париба " продава бизнеса си в Съединени американски щати на Bank of Montreal. Тази договорка има капацитет да промени финансовия пейзаж както в Северна Америка, по този начин и в Европа. Сделката е за 16.3 милиарда $ и ако бъде утвърдена, ще даде на " БНП Париба " стабилен запас, с който да преследва огромна договорка на Стария континент.

спекулира, че с изключение на разширение на наличието си в застраховането и попечителските услуги, френската банка може да се насочи към мега обединение. В обявата са посочени две варианти. " БНП Париба " има бизнес в Германия, което от дълго време я свърза с придобиване на немската " Комерцбанк ". Отбелязано е, че въпреки финансовите компликации при трансграничните сливания, възходящата поддръжка на Берлин за завършване на Европейския банков съюз допуска, че по този начин сделка може да бъде все по-осъществима. 

На френския пазар  " БНП Париба " може да предприеме упорит ход с придобиването на " Сосиете Женерал ". Подобно обединение ще сътвори мощна банкова институция за търговия с акции и неоспорим европейски банков първенец. 

По време на пандемията френската банка разшири кредитния си портфейл, до момента в който американските банки се отдръпнаха от Европа и пое бизнеса на " Дойче банк ", обслужващ хедж фондове. Стойността на акциите на  " БНП Париба " се е повишила с към 30% през тази година.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР