Френската актриса Изабел Аджани ще бъде съдена на 19 октомври

...
Френската актриса Изабел Аджани ще бъде съдена на 19 октомври
Коментари Харесай

Пране на пари и укриване на данъци: Френската актриса Изабел Аджани отива на съд

Френската актриса Изабел Аджани ще бъде съдена на 19 октомври в Париж за укриване на налози и пране на пари , съобщи Франс прес, базирайки се на правосъден източник.

" Изабел Аджани оспорва хипотетичните обстоятелства и не е направила никакво нарушаване ", споделиха юристите й Жули Фреал-Сезон и Седрик Лабрус, осъждайки " неоснователното и непропорционално " правосъдно гонене.

Isabelle Adjani tried in October in Paris for tax evasion and money laundering
— Jaun News English (@EnglishJaun)
Шестдесет и осем годишната актриса и носителка на голям брой награди е упрекната, че е измамила данъчните управляващи през 2013, 2016 и 2017 година посредством два механизма.

Актрисата е укрила подаяние от сенегалски предприемач - кръстник на сина й, под прикритието на заем, което й е разрешило да избегне заплащането на налог за прехвърлянето. Аджани е имала и фиктивно местопребиваване в Португалия , което й е разрешило да укрие налог върху приходите.

" Френските данъчни управляващи употребяват всички вероятни средства, с цел да преквалифицира този заем като подаяние, макар направените през годините заплащания ", споделят още юристите на Изабел Аджани. 

Според правосъдния източник актрисата ще бъде съдена и за пране на пари , действия, осъществени сред Съединени американски щати и Португалия през 2014 година Тя е обвинена, че е прекарала през американска банкова сметка недекларирана пред данъчните управляващи сума от офшорна компания с незнаен бенефициент, предопределена за инвестиция в Португалия.

Isabelle Adjani will be tried in October for tax evasion and money laundering
— vijay banga (@lekh27)
Изабел Аджани - единствената френска звезда, печелила пет пъти премия " Сезар " за най-хубава актриса , дебютира в театъра, преди да бележи киното със своите нежни и буйни героини от филми като " Историята на Адел Ю. " на Франсоа Трюфо и " Кралица Марго " на Патрис Шеро по романа на Александър Дюма. 

Наскоро Изабел Аджани накара хората още веднъж да заговорят за нея посредством завръщането й към музиката - актрисата, която извършва песента " Pull marine ", написана от Серж Генсбур преди 40 години, приготвя втори албум за края на годината .  

През октомври 2020 година Аджани също беше упрекната във финансова машинация. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР