Френска компания най-вероятно ще произвежда новите тъмносини паспорти на британците,

...
Френска компания най-вероятно ще произвежда новите тъмносини паспорти на британците,
Коментари Харесай

Френска компания ще прави паспортите на британците след Brexit

Френска компания най-вероятно ще създава новите тъмносини паспорти на британците, откакто страната напусне Европейския съюз. Новината провокира остра рецензия измежду някои от подкрепящите Brexit, които виждаха новите документи като знак на скъсването с блока.

Gemalto, компания с база в Париж, се чака да завоюва търга, излизайки пред английската De La Rue, която държеше поръчката до момента, напомнят Sun и Daily Telegraph.

Бил Кеш - народен представител, който поддържа Brexit, назова решението " най-малкото неуместно " и " извънредно неправилно от алегорична позиция ".

" Иронията е невероятна ", споделя Елоис Тод, основен изпълнителен шеф на Best for Britain - група, която желае да обърне решението за излизане от Европейския съюз.

От английското вътрешно министерство показват, че процедурата към момента не е завършила. И допълват, че " Не пожелаваме паспортите да бъде създадени във Англия. Част от тях към този момент се създават в чужбина и няма аргументи за какво това да не продължи ".

Новият контракт би трябвало да влезе в действие от 2019 - годината, в която Англия би трябвало да излезе от Европейския съюз. През декември ведомството разгласи, че ще отстрани паспортите в цвят бордо и ще ги размени с тъмносини, " с цел да покажем националната си еднаквост ".

Гай Ферховщат, координатор на Европейския парламент по върпосите за Brexit и водач на демократичната партия, се подигра с решението тогава, припомняйки, че Европейски Съюз не постанова обединен цвят за паспортите и Лондон можеше да ги смени и без да напуща блока.

След излизане на новината акциите на De La Rue поевтиняха с 14%.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР