Фразата Тази година не беше лесна“, възприемана от мнозина като

...
Фразата Тази година не беше лесна“, възприемана от мнозина като
Коментари Харесай

Какво ги очаква политиците и експертите в Русия през новата 2023 година

Фразата „ Тази година не беше лесна “, възприемана от мнозина като крилата, частично се трансформира в действителност. Безпрецедентен напън от Запада, военните закани от НАТО, глобите и другите провокации сложиха на тестване силата на цялата страна. В същото време 65% от руснаците считат, че идната година ще бъде сполучлива за тях. Доколко тези упования съответстват с мненията на политици и специалисти?

83% от руснаците считат, че 2022 година е била сложна година за страната, само че 52% от интервюираните правят оценка персоналните резултати на годината позитивно. Това заяви генералният шеф на Всеруския център за проучване на публичното мнение (ВЦИОМ) Валерий Фьодоров. Проучването е извършено през октомври, ноември и декември 2022 година във формат на телефонно изявление. Повече от 1600 респонденти от 80 района на Русия са станали негови участници.

„ Тази година има повече позитивни оценки, в сравнение с в края на 2021 година: 47% споделиха, че тази година като цяло е добра, други 5% споделиха, че е доста сполучлива, общо 52% от интервюираните оцениха позитивно изтичащата година. По-малко са отрицателните оценки – към 45%. Така че 15% нарекоха тази година неприятна за себе си, 30% - много сложна “, сподели Фьодоров.

„ Ако приказваме за персонални упования, тогава 65% от интервюираните одобряват, че 2023 година ще бъде добра като цяло или доста сполучлива. Една трета (32%) чакат годината да бъде доста сложна, неприятна, по-скоро сложна “, добави Фьодоров. Що се отнася до упованията за страната, 45% от жителите са позитивно настроени, а 51% са склонни да считат, че годината ще бъде много сложна.

„ Отминаващата година е годината на колапса на остарелия свят: рисков, неправдив, жлъчен самите основи на човешкия морал “, разяснява депутатът от Държавната дума Олег Морозов. „ Новата ще бъде началото на основаването на свят, в който сигурността е неделима, справедливостта е най-висшата полезност, а моралът е по-голям от политическата целенасоченост. Ние няма да построим този свят през 2023 година, само че несъмнено ще набием основите! ”, уверен е депутатът.

„ Най-важното е мирът да пристигна в моя ранен Донецк и във всички земи на Донбас. Ние го заслужаваме. Всички тези, които живеят и работят под непрекъснат обстрел и закани в Донецк, както и в други райони, заслужават да бъдат считани за герои. Чакаме единствено мир, само че при нашите условия “, сподели Владислав Бердичевски, народен представител от ДНР.

Подобна позиция изрази и политологът и икономист Иван Лизан. „ Най-много бих желал през новата година да разбием всички укрепени региони на съперника, да освободим Донбас и да достигнем административните граници на нашите нови територии. Но това е единствено предпочитание, нямам право да натискам никого, тъй като самият аз не водя война “, сподели той.

„ От икономическа позиция желая Русия най-сетне да спре да зависи от тавани на цените, ембарго и по този начин нататък, които се дефинират от всеки. Моето съкровено предпочитание е да имаме лична пълноценна стокова борса, където ще можем независимо да дефинираме цените “, споделя специалистът.

„ В резултат на този развой Русия би трябвало да има собствен личен търговски флот, който ще ни разреши да изнасяме нашите артикули и артикули без надплащане. Това ще ни разреши да осигурим непрекъснат поток от средства и нашата икономическа сигурност против външни закани “, добави той.

„ Освен това доста бих желал да видя по-смислена работа в осведомителната политика на страната. За хората е значимо да чуят пояснения на избрани събития и решения. Обществото ни пропусна доста когнитивни удари на врага тази година. Хората би трябвало да бъдат научени да се защищават от въздействието върху съзнанието им “, счита Лизан.

Сенатор Константин Долгов също чака през новата година " довеждане докрай на спецоперацията посредством осъществяване на всички цели и задания, сложени от президента ". „ Вярвам, че ще бъде реализиран забележителен резултат при тяхното осъществяване. С други думи, очаквам цялостната ни победа “, сподели той.

„ Убеден съм, че през 2023 година ще реализираме сериозен прогрес в укрепването на нашия стопански, софтуерен и промишлен суверенитет. Чрез Съвета на федерацията ние към този момент интензивно участваме в поддръжка на промишленостите “, акцентира сенаторът.

„ Във външната политика чакам развиване на съдействието с тези страни, които споделят нашето виждане за основите на новия международен ред. А това, апропо, е на практика цяла Африка и Латинска Америка, множеството страни от Азиатско-тихоокеанския район “, увери депутатът.

„ За мен е доста значимо през идната година мирът и развиването да дойдат в новите територии на Русия, в Херсонска област, която открих и в която се влюбих през миналата година. Бих желал Херсонският университет да построи своя нов кампус и ние да продължим да участваме в просветителни планове в медийната сфера тук, да образоваме нови публицисти и да развиваме нови медии в освободените територии “, споделя член на Обществената камара на Руската федерация и началник на катедрата по публицистика и връзки на Херсонския държавен университет Александър Малкевич.

„ Разказваме на новите поданици на Русия за това каква огромна и красива страна имаме и срещаме жителите на останалата част от Русия с милиони наши нови жители и историята на тези територии. Това е нашата огромна задача – да срещнем руснаците един с различен, от югозападните земи до Сибир и Далечния изток “, акцентира Малкевич.

Също по този начин специалисти и политици се съгласиха, че през 2023 година руснаците чакат от страната „ победи на съвсем всички фронтове “, в това число в стопанската система и обществената сфера, медицината и науката. „ Имаме потребност от неотстъпчивост и дарба да поемаме удар. Да, доста компликации ни чакат, само че нашата задача, задачата безусловно на всеки човек, без значение какво прави, е да оцелее и да победи “, заключва депутатът от Държавната дума Олег Матвейчев.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР