Фразата "5000 войници за Колумбия" беше забелязана в бележник, който

...
Фразата "5000 войници за Колумбия" беше забелязана в бележник, който
Коментари Харесай

Забелязаха 5000 войници за Колумбия в бележник на съветник на Белия дом по националната сигурност

Фразата "5000 бойци за Колумбия " беше видяна в бележник, който президентският консултант по националната сигурност Джон Болтън държеше на конференция в Белия дом, отдадена на Венецуела, оповестява Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Болтън държеше бележника по този начин, че фразата се виждаше, до момента в който той правеше изказване през вчерашния ден за глобите, които Съединени американски щати постановат против венецуелската държавна петролна компания.

На конференцията не беше упоменато нищо за проекти, свързани с военни елементи в прилежащата на Венецуела Колумбия, само че фразата в бележника на Болтън беше снимана от фотографи от присъстващите медии.

На въпрос на Асошиейтед прес за смисъла на думите в бележника, Белият дом отговори по е-поща, че "както сподели президентът, всички благоприятни условия са на масата ", без да даде повече разяснения за фразата.



Мексиканското държавно управление изрази противоречие с карта, която Болтън сподели на конференцията и на която Мексико е показано измежду страните, подкрепящи венецуелския президент Николас Мадуро. Мексиканската посланичка в Съединени американски щати Марта Барсена съобщи пред публицисти във Вашингтон, че Мексико не заема страна в рецесията. "Ние не сме срещу Съединени американски щати във връзка с позицията към Венецуела. Ние не сме на страната на Мадуро. Не сме на страната на Гуайдо. Ние считаме, че може да бъде открит трети път за спокойно решение (на кризата) ", сподели Барсена.

Министърът на външните работи на Колумбия Карлос Олмес съобщи, че държавното управление не знае за какво съветникът по националната сигурност на Белия дом Джон Болтън е имал записани в бележника си думите "5000 бойци за Колумбия ", заяви Асошиейтед прес.

На брифинг нощес Олмес съобщи, че Колумбия не знае "значението и повода " за бележката на Болтън. Той добави, че Колумбия ще продължи "да работи политически и дипломатически " за възобновяване на демократичния ред във Венецуела и за производство на нови избори.

Колумбия, която има 2200 км граница с Венецуела, се причисли към поддръжката на американския президент Доналд Тръмп за ръководителя на венецуелското Национално заседание Хуан Гуайдо, който се самопровъзгласи за краткотраен президент.

На въпрос на Асошиейтед прес за смисъла на думите в бележника, Белият дом отговори по е-поща, че "както сподели президентът, всички благоприятни условия са на масата ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР