["Фрапорт България"] Летище Бургас, което през 2018 г. обслужи полети

...
["Фрапорт България"] Летище Бургас, което през 2018 г. обслужи полети
Коментари Харесай

Лятното разписание на летище Бургас с нови дестинации

[ "Фрапорт България "] Летище Бургас, което през 2018 година обслужи полети до повече от 140 дестинации, разгласи графика си за идния сезон. Това лято новите дестинации за летището са 5: Херсон в Украйна, Дърам във Англия, Бейрут в Ливан, Неапол в Италия и Буфарик в Алжир.

Авиокомпаниите, които не са обслужвали летище Бургас предходната година, само че ще извършват полети това лято, са 4: Wideroe, GetJet, I Fly и Jet2.com. Wideroe показва три дестинации в Норвегия (Олесун, Трондхайм и Тромзо), а GetJet и I Fly ще летят надлежно до Вилнюс и Москва. Полети започва и английската Jet2.com, която ще свърже Бургас с 9 летища във Англия: Белфаст интернешънъл, Бирмингам, Източен Мидландс, Единбург, Глазгоу, Лийдс Брадфорд, Лондон Станстед, Манчестър и Нюкасъл.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък " Изключително щастливи сме да приветстваме известната с премиите си самолетна компания Jet2.com и продължаваме да работим за привличането на нови сътрудници ", съобщи Улрих Хеппе, основен изпълнителен шеф на " Фрапорт България ", компанията - концесионер на летище Бургас.

С новите направления на Jet2.com дестинациите в Обединеното кралство, които летището ще обслужва през лятото, стават 16. Както и през 2018 година, Англия е един от най-големите пазари за двете морски летища и Бургас чака растеж на английските туристи, разяснява Хеппе.

Освен Обединеното кралство другите водещи пазари за летище Бургас още веднъж са Русия, Германия и Полша и макар че " Фрапорт България " предвижда спад на немския и съветския пазар, компанията чака нарастване на полетите от Англия, Полша, Чехия и Дания.

" Предвид историческите растежи на пътникопотока през последните 3 години нашите упования за 2019 година са за лек спад – в границите на 8%. Намираме това за безусловно обикновено предвид на засилващата се конкуренция от останалите туристически дестинации ", изясни Хеппе.

[ " Фрапорт България " ]
Една от главните цели на " Фрапорт България " остава обезпечаването на най-хубави условия за всички превозвачи и пасажери, заради което вложенията на летище Бургас не престават. Тази година концесионерът ще работи върху планове, свързани с разширение и рехабилитация на перона, разширение на пътническия терминал, както и построяването на второто уголемение на паркинг зоната.

През първите 12 години на концесията си " Фрапорт България " е вложила 185 милиона лв. в летище Бургас, вследствие на което летището може да се похвали, че извършва най-високите европейски стандарти за сигурност съгласно EASA – европейската организация за авиационна сигурност, която стандартизира дейностите на летищата в сферите на сигурността и ефикасното потребление на запаси.

" Фрапорт България " е германско-българскa компания, която през 2006 година завоюва концесия за ръководство на летище Варна и летище Бургас за 35 години. В взаимната компания немската " Фрапорт " има мажоритарен дял от 60%. " Фрапорт България " се грижи за повишение качеството на обслужване и цялостното преживяване на пасажерите, образованието и повишение квалификацията на чиновниците, възобновяване на техниката, въвеждане на нови технологии, както и разширение и модернизиране на инфраструктурата. В компанията във Варна и Бургас работят повече от 600 непрекъснати и към 1200 сезонни чиновници.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР