Французойката Мари Пиетжак, която живее от 4 години в България,

...
Французойката Мари Пиетжак, която живее от 4 години в България,
Коментари Харесай

Французойка в България: У нас хора с 5 езика не работят в кол центрове

Французойката Мари Пиетжак, която живее от 4 години в България, е по-популярна с англоезичния си блог Madame Bulgaria. В него тя демонстрира най-интересните, съгласно нея, забележителни и екзотични за чужденеца места в страната ни, споделя Българска национална телевизия.

Преди да заживее за непрекъснато в София със брачна половинка си - също французин, тя израства в град близо Лил. Привлечена от вкусната кухня и красивата природа, Мари взема решение да промени живота си, да рискува и да заживее тук. В нейния блог, насочен основно към европейците, които са решили да посетят България, може да се открие всевъзможна информация. Кога е най-хубавото време да се посети страната ни, местата, които наложително би трябвало да се видят и, несъмнено - какво да се опита от другите и неустоими локални кулинарни деликатеси. Ето какво още ни описа за себе си влюбената в България - Мари:

- К акво знаехте за България преди да дойдете тук?

- Ако би трябвало да бъда откровена, безусловно нищо, с изключение на тези три обстоятелството - моята баба е посещавала Бургас преди доста години по времето на комунизма, Силви Вартан е българка и знаех за България, че не е от най-богатите страни.

- Какво беше първото нещо, което Ви впечатли тук в България?

- Интелигентността на хората и общата им просвета. България несъмнено за мен е страната с най-интелигентните и културни хора в Европа, без да пресилвам. Някой от хората, които аплайват в прът центрове да вземем за пример, са с магистатури, докторантури и даже приказват до 5 езика. Във Франция огромната част от хората, които работят подобен вид работа, даже не са приключили гимназия. За някои хора това е доказателство, че страната има обществен проблем.

За нас обаче фактът, че имате толкоз квалифицирани хора за тези позиции е просто доказателство за това, че огромна част от българите е високо образована, съпоставяне с множеството хора във Франция, да вземем за пример. Има голям капацитет тук и ще е грехота да отиде напразно. Нещо би трябвало да се промени!
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР