Французите означават с думата choux (шу) тестените форми, които позволяват

...
Французите означават с думата choux (шу) тестените форми, които позволяват
Коментари Харесай

Еклери с диви гъби, трюфел и тиквени семки

Французите значат с думата choux (шу) тестените форми, които разрешават заряд. Обичайно става дума за сладкиши, само че пълнежът може да бъде всевъзможен.Една солена шу рецепта предлага началник Емил Минев. Той е кулинарен арт шеф в академията Le Cordon Bleu, Лондон и ще показа и едно от ястията на церемония вечерята на " Бакхус " в края на март. На нея ще бъдат оповестени и най-хубавите заведения за хранене в състезанието " Ресторант на годината Бакхус 2017, Acqua Panna & S. Pellegrino ". Преди нея тази година ще има и лекторска част.

Рецептата - Choux с диви гъби, трюфел и тиквени семки, е част от авторската кухня на академията. Продуктите са задоволително за приготвянето на 30 еклери.

Продуктите за choux:

50 гр. масло
120 мл. вода
2 гр. фина сол
75 гр. брашно за кекс (T45)
2 яйца
настрана разрушени яйца за намазване
тиквени семки

Продукти за плънката:

1 глава лук, нарязан
1 скилидка чесън, нарязана
листа мащерка
200 гр. смесени диви гъби
фина сол
бял пипер
олио с трюфел

Технология

Загрейте фурната на 200 градуса. Затоплете маслото с водата и солта в тиган на слаба температура. Когато маслото се разтопи, оставете сместа да заври и незабавно я махнете от котлона. Добавете брашното в горещата примес. Разбърквайте до момента в който се получи паста. Върнете тигана на слаб котлон, с цел да се изсуши пастата. Продължете да разбърквате до момента в който стане на топка и се отделя от стените на тигана без да лепне. Преместете я в купа да изстива 5 минути. Едно по едно прибавете яйцата като разбивате пламенно след всяко от тях, с цел да се поеме колкото може повече въздух. След това сместа би трябвало да е гладка и лъскава. Сместа е подготвена за прилагане, когато пада от лъжицата на капка без да се разтича. Поставете сместа в пош и я шприцовайте в продълговати форми. Намажете с разрушените яйца и поръсете с тиквените семки и след това отново намажете с разрушените яйца. Печете за 15-20 минути.

За приготвянето на плънката задушете лука, чесъна и мащерката в маслото. Добавете почистените гъби и засилете котлона, с цел да се запържи сместа до момента в който омекне. Добавете подправките и охладете. Когато се охлади, нарежете на ситно и прибавете от олиото с трюфел.

Леко отворете тестените форми от едната страна и поставете с лъжица гъбената примес вътре.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР