Французите не спират да ни изненадват с нови неща. Съвсем

...
Французите не спират да ни изненадват с нови неща. Съвсем
Коментари Харесай

Дуелите със светлинни мечове от Star Wars - официален спорт във Франция

Французите не стопират да ни изненадват с нови неща. Съвсем скоро там са оповестили дуелирането с реплики на светлинните джедайски мечове от Star Wars за формален спорт! Няма метод да не познавате човек, който е безусловно вманиачен по вселената на " " и работата на Джордж Лукас. Истината е, че това е брилянтен ход за французите, които ще изкарат доста доходи от надпревари, телевизионни права и туризъм, за което можем единствено да ги поздравим. 
Заслугата тук е на федерацията по фехтовка във Франция, която дава статут на репликите на светлинния меч еднакъв с този на рапирата и шпагата. Дуелистите се бият в границите на рундове от по три минути, като този, който натрупа 15 точки против съперника си печели. Ако в границите на три минути, никой не натрупа 15 точки, печели този играч, който има по-висок резултат. Интересно е, че има предписание за " неочаквана гибел ". То се смята когато и двамата дуелисти имат по 10 точки. Тогава този, който пръв нанесе удар по съперника печели дуела. Важното е ударът да е в тялото или главата на съперника. 
 Oтбелязваме Деня на Междузвездни войни Oтбелязваме Деня на " Междузвездни войни "
Феновете на " Междузвездни войни " по целия свят през днешния ден, 4 май, честват Деня на " Междузвездни войни " с апела " May the 4th be with you! ",...
Има една съществена разлика с фехтовката - пръстите на дуелиста би трябвало да сочат в посоката на острието на меча. Това предписание подсигурява отпадането на някои обичайни удари от фехтовката и е направено за дуелистите да забавляват публиката с по-атрактивни удари. Такива, каквито сме виждали във филмите от Вселената на " Междузвездни войни ". 
Много клубове по фехтовка във Франция към този момент имат репликите на светлинните мечове, както и указания за осъществяване на тези дуели. Вече се е провел и първият сходен шампионат, чиято цел е единствено една - да направи спорта известен в международен мащаб. Организаторите споделят, че главните им цели са били сигурността на участниците, както и това да приближат дуелите до тези във филмовата поредност. За тази цел облеклото на дуелистите прилича това на джедаи или на сити, а самите дуели се организират в сумрачна светлина, с цел да може да се виждат ясно светлинните мечове и придвижванията на съперниците. 
Още: " "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР