Французинът Варен Баргил (Sunweb) продължи супер представянето на Тура с

...
Французинът Варен Баргил (Sunweb) продължи супер представянето на Тура с
Коментари Харесай

Баргил отново е цар на планината, но Фрум е големият победител

Французинът Варен Баргил (Sunweb) продължи супер представянето на Тура с победа в 18-ия стадий, финален планински. Така той циментира първото си място при катерачите. Успехът е втори за Баргил в тази Обиколка на Франция след този, извоюван точно на 14 юли.

Големият победител на деня обаче е Крис Фрум. Лидерът на Sky резервира преднината си и единствено знамение може да му вземе Жълтата фланелка преди финала в Париж. Четвъртата поредна за британеца е на процедура факт. Но дано изчакаме до неделя!

Баргил и Контадор (Trek-Segafredo) нападнаха покрай началото на последната зверска височина. Французинът обаче безусловно отвя някогашния първенец.

За него се закачи колумбиецът Дарвин Атапума от UAE Team Emirates. Изглеждаше, че може да се пребори за първа победа на Тура в кариерата си, само че не устиска на темпото, наложено от Баргил в последния километър.

Ромен Барде съумя да завоюва спринта за третото място с огромния любимец Крис Фрум, който остана четвърти. Асът на AG2R La Mondiale взе секунди бонус, само че те надали ще му стигнат в борбата за последна победа.

Класиране в стадия

1. Варен Баргил Team Sunweb 4:40:33
2. Дарвин Атапума UAE Team Emirates 0:00:20
3. Ромен Барде AG2R La Mondiale
4. Крис Фрум Team Sky
5. Ригоберто Уран Cannondale-Drapac 0:00:22

Генерално класиране

1. Крис Фрум Team Sky 78:08:19
2. Ромен Барде AG2R La Mondiale 0:00:23
3. Ригоберто Уран Cannondale-Drapac 0:00:29
4. Микел Ланда Team Sky 0:01:36
5. Фабио Ару Astana Pro Team 0:01:55

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР