Французинът в тима на Левски - Асими Фадига, отбеляза фамозен

...
Французинът в тима на Левски - Асими Фадига, отбеляза фамозен
Коментари Харесай

Фадига: Целта пред Левски е титлата

Французинът в отбора на Левски - Асими Фадига, означи прословут гол във вратата на Айнтрахт за влиятелното тъждество 1:1 на " Васил Левски ".

Халфът, който пристигна на " Герена " от тима на безработните във Франция, приказва пред „ Мач Телеграф “ за упоритостите си с Левски и престоя си в у нас.

- Асими, по какъв начин се промени твоят живот след феноменалния гол, който вкара на Айнтрахт Франкфурт?
- Животът ми се промени, най-много поради българските почитатели. Видях какъв брой доста хора направих щастливи с този гол. Още повече, че това беше първото ми попадение, против мощен противник като Айнтрахт Франкфурт, във значим мач, и пред претъпкан стадион.

- Как тъкмо се стигна до този хубав гол. Какво си намерения преди да стреляш към вратата на Кевин Трап?
- Не, изобщо не погледнах към вратата и не видях къде е застанал Кевин Трап. Беше безусловно инстинктивно. Така усетих нещата. Добре поех топката, имах добър надзор и взех решение, че би трябвало да изстрелвам. И се получи...

- През призмата на времето – защо съжалявате в реванша във Франкфурт и какво ви спря от влизане в групите на Лигата на конференциите?
- Мачът беше от дълго време. Мога да кажа, че ни липсваше резултатност и повече религия в себе си. Въпреки, че това беше Айнтрахт Франкфурт, доста класен тим, по-добри са от нас, само че ние направихме доста мощен мач в София. И може би трябваше да играем с по-голямо самочувствие и религия в Германия, с цел да се надяваме на освен това.

- Свикна ли си в живота в България и по какъв начин се чувстваш в Левски?
- Много съм удовлетворен. Много ми харесва животът в София. В Левски бях доста добре посрещнат от всички – треньори, футболисти, въобще от целия тим. Харесват ми българите. Много са отворени и приветливи хора. Вашата столица е доста хубава. В дребното ми свободни дни имах опция да се разходя към града. Видях част от планините ви, другояче посетих и Гърция.

- Да те върна към сегашното. Ще стане ли Левски първенец на България, което е фантазия на всички почитатели на „ сините “?
- Много се надявам Левски да стане първенец. За това се борим и сме уверени, че можем да вземем купата. Играем мач за мач, само че задачата е да станем първенци.

- Срещу кой тим си пожелаваш да станеш вкараш хубав гол като на Айнтрахт Франкфурт?
- Надявам се всеки мач да въвеждам, въпреки и да не са толкоз красиви. Знам, че в България най-важните мачове са против ЦСКА и Лудогорец. Това са дербитата на България. Но най-важният дуел за почитателите е този с ЦСКА, тъй че се надявам във втория мач за сезона с тях, напролет, да им вкарам.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР