Французинът Мартен Фуркад спечели четвърта световна купа за сезона, след

...
Французинът Мартен Фуркад спечели четвърта световна купа за сезона, след
Коментари Харесай

Мартен Фуркад спечели четвърта световна купа за сезона

Французинът Мартен Фуркад завоюва четвърта международна купа за сезона, откакто победи в преследването на 12.5 километра в съветския зимен център Тюмен. 29-годишният Фуркад, който в четвъртък завоюва за рекорден седми следващ път Световната купа по биатлон, взе дребния бистър глобус и в преследването. Той към този момент си обезпечи дребните купи в самостоятелната дисциплинираност и в спринта и има общо 23 трофея от Световната купа в кариерата си.

Утре Фуркад може да вземе още един дребен бистър глобус в последния старт за сезона - този в всеобщия старт, където също води безапелационно в класирането. Петкратният олимпийски първенец Фуркад завоюва преследването, откакто измина трасето за 32:09.7 минути и направи единствено една неточност в последната от четирите стрелби. Така той записа девета победа за сезона и 74-а в кариерата си. Фуркад зае място на подиума във всичките 20 старта през 2017/2018, в които взе участие. Той пропусна единствено едно съревнование.

Втори на 47.9 секунди също с една неточност финишира Йоханес Тингес Бьо (Норвегия), който ще приключи втори в генералното класиране за Световната купа и втори в подреждането в дисциплината. Бьо раздели дребната международна купа в самостоятелната дисциплинираност с Фуркад. Трети на 1:08.4 минути е Лукас Хофер (Италия), който повали всичките 20 цели.

От българите с най-предно класиране е Владимир Илиев - 40-и със седем неточности и закъснение от 4:49.5 минути. Красимир Анев приключи на 41-о място с четири пропуснати цели и пасив от 5:06.7 минути, а Антон Синапов е 55-и от 57 приключили със седем неточности в стрелбата и на 6:50.6 минути след спечелилия. В класирането за Световната купа кръг преди края на сезона Фуркад е неосъществим на върха със 1116 точки. Втори е Йоханес Тингес Бьо (Норвегия) със 1006 точки, а трети - Антон Шипулин (Русия) с 685 точки. Красимир Анев е 34-и в класирането за Семеен кодекс със 174 точки, Владимир Илиев заема 59-о място с 46 точки, а Антон Синапов е 92-и със 7 точки.

В класирането за дребната международна купа в преследването Фуркас завоюва с 396 точки, с 32 точки повече от Бьо. Преследването за дами е по-късно през днешния ден, а битката за Световната купа продължава сред Анастасия Кузмина (Словакия), Кайса Макарайнен (Финландия) и Даря Домрачова (Беларус).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР