Французинът Артур Филс победи бившия номер 3 в света Станислас

...
Французинът Артур Филс победи бившия номер 3 в света Станислас
Коментари Харесай

Французин изхвърли Стан Вавринка от турнира в Марсилия

Французинът Артур Филс победи някогашния номер 3 в света Станислас Вавринка с 6:2, 6:3 на шампионата по тенис за мъже в Марсилия и се класира на полуфиналите. Там той ще срещне сънародника си Бенжамен Бонзи и с победа ще влезе за първи път в кариерата си в топ 100 в света.

Филс осъществя четири от 12 благоприятни условия за пробив и в профил швейцарския деец Вавринка в границите на 66 минути. 18-годишният французин е с баланс 5-1 в АТП шампионати, достигайки до полуфиналните мачове в Монпелие и към този момент в Марсилия. Той има също по този начин девет победи и единствено едно проваляне в шампионати от сериите " Чалънджър ".

Филс загуби единствено едно разиграване на първи сервис против Вавринка, който бе надалеч от най-хубавата си форма. След мача французинът призна, че възприятието да победи по този метод притежател на три трофеи от Големия шлем е малко нереално. Още повече, че точно той бе сътрудник на Вавринка в тренировки единствено преди четири месеца в Париж.

" Трудно ми е да допускам. Гледал съм Вавринка в юношеските ми години, бях негов спаринг сътрудник и в този момент към този момент имам победа против него. Изминах дълъг път и се любувам на протичащото се ", съобщи Филс, който записа първата си победа в АТП единствено преди 18 дни.

Бонзи се класира на полуфиналите с неочакван триумф над третия сийд Алекс де Минор с 6:2, 6:4. 26-годишният французин проби сервиса на австралийския си противник четири пъти и приключи мача в границите на час и 40 минути.
 Алкарас и Камерън Нори се класираха на полуфиналите в Рио де Жанейро
Алкарас и Камерън Нори се класираха на полуфиналите в Рио де Жанейро

Вижте подробности
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР