Франция заяви днес, че масовото изселване на арменци от Нагорни

...
Франция заяви днес, че масовото изселване на арменци от Нагорни
Коментари Харесай

Масово изселват арменци от Нагорни Карабах

Франция съобщи през днешния ден, че " всеобщото изселване " на арменци от Нагорни Карабах след победната атака на Азербайджан става " под съучастническия взор на Русия “, която е разположила през 2020 година миротворчески сили в този сепаратистки анклав, съобщи Франс прес, заяви Българска телеграфна агенция.

" Отбелязваме с огромна угриженост всеобщото изселване на арменци, което става под съучастническия взор на Русия “, съобщи на конференция говорителката на френското външно министерство Ан-Клер Льожандр. Тя напомни, че Париж ще държи Азербайджан " напълно виновен за ориста на арменското население “.

Хиляди поданици на Нагорни Карабах се пробват да избягат от анклава и да преминат в Армения, където към този момент са намерили леговище минимум 13 000 души, сочат данни на Ереван. В потока от арменски бежанци Азербайджан търси вероятни причинители на " военни закононарушения ", сподели през днешния ден източник от азербайджанското държавно управление пред Агенция Франс Прес.

" Азербайджан има намерение да даде прошка на арменски бойци, поставили оръжие в Карабах. Онези обаче, които са направили военни закононарушения по време на войните в Карабах, би трябвало да ни бъдат предадени ", сподели източникът, обяснявайки за какво мъжете на възраст да извършват военна работа, биват заснемани с камера на последния контролно-пропускателен пункт преди овакантяване на анклава.

На фона на бежанските потоци от анклава нощес там избухна склад с бензин, при което починаха минимум 20 души и бяха ранени 280, оповестиха през днешния ден сепаратистките управляващи, които желаеха незабавна външна помощ за справяне с последствията от детонацията. " Десетки пациенти към момента са в сериозно положение “, споделиха в изказване управляващите арменските управляващи в сепаратисткия анклав. Тринадесет от починалите още не са разпознати и телата им ще бъдат подложени на съдебномедицински разбор, оповестиха управляващите.

Междувременно Азербайджан изрази подготвеност да одобри на лекуване ранени при детонацията в склада за бензин, съобщи ДПА. Болници в няколко региона са подготвени да одобряват огромен брой пациенти, потърпевши при гърмежа покрай Степанакерт, сподели съветникът на азербайджанския президент Хикмет Хаджиев, представен от локални медии.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР