Франция засилва мерките за сигурност пред балотажа на предсрочните парламентарни

...
Франция засилва мерките за сигурност пред балотажа на предсрочните парламентарни
Коментари Харесай

Засилени мерки за сигурност преди балотажа на изборите във Франция

Франция ускорява ограниченията за сигурност пред балотажа на предварителните парламентарни избори в неделя. В края на акцията зачестиха деянията на принуждение и нападенията против претенденти.

Докато политическото напрежение във Франция пораства пред балотажа в неделя, който може да докара на власт крайната десница, френските управляващи се пробват да предотвратят възможни вълнения в изборната нощ.

30000 служители на реда ще бъдат мобилизирани в страната, 5000 към Париж, както разгласи вътрешният министър Жералд Дарманен. Той изрази безпокойствие от безредици, провокирани от крайнолеви или крайнодесни групировки, според от резултата.

В последните предизборни дни съвсем всички политически сили оповестяват за произшествия и прояви на принуждение към техни претенденти. Правителствената говорителка Приска Тевно е била нападната по време на акцията си, при което един деятел от партията ѝ е бил ранен.

Четирима са задържани по случая. Инциденти е имало и с кандидатка от крайната десница и кандидати от левия фронт. Зачестили са и деянията на расизъм от крайни групировки.

Последните изследвания плануват победа, само че надалеч не цялостно болшинство за крайнодясната партия " Национален общ брой ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР