Премиерът на Индия посещава Русия за пръв път, откакто Москва

...
Премиерът на Индия посещава Русия за пръв път, откакто Москва
Коментари Харесай

Премиерът на Индия иска да заздрави отношенията с Путин

Премиерът на Индия посещава Русия за пръв път, откогато Москва започна инвазията си срещу Украйна. Визитата на министър-председателя Нарендра Моди ще включва среща с президента Владимир Путин. Двете страни имат мощни връзки още от времето на Студената война като търговски сътрудници. Конфликтът сред Русия и Украйна обаче, усложни връзките им. Русия стартира да развива по-тесни връзки с главния противник на Индия - Китай. 

 
Тази среща е метод Путин да показва на света, че международните водачи идват да го видят. Той демонстрира, че не е толкоз изолиран.
Тереза Фалън - директор на Центъра за проучвания на Русия, Европа и Азия

Въпреки създалото се напрежение Индия ще поддържа близки отношения с Москва. Под управлението на Моди страната заобикаля да осъжда дейностите на Русия в Украйна. Въпреки това той акцентира нуждата от мирно споразумяване на спора. 

 
Мисля, че съдействието в региона на защитата ще бъде предпочитана област. Все още 60% от военните платформи на Индия, които са в употреба, са с съветски генезис. След нашествието в Украйна, имаше известно закъснение на доставките на някои аварийни елементи и платформи. Смятам, че следва двете страни да сключат военно-логистично съглашение.
Читидж Баджпи - изследовател в Чатъм Хаус

Пътуването на Моди може да помогне на Путин да усъвършенства имиджа си. Развитието на търговията също ще бъде измежду водещите тематики, които водачите ще разискват. Те имат проект за построяването на морски кулоар сред пристанищата в Ченай и Владивосток. 

През последната година търговията сред двете страни е достигнала близо 65 милиарда $. Индия е един от основните купувачи на руски петрол. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР