Франция започва цифрово клониране на всичките си ядрени реактори, пише

...
Франция започва цифрово клониране на всичките си ядрени реактори, пише
Коментари Харесай

Франция клонира дигитално всичките си ядрени реактори

Франция стартира цифрово клониране на всичките си нуклеарни реактори, написа профилираният в областта на нуклеарната енергетика уебсайт World Nuclear News.

Мащабният план започва на 14 септември тази година и включва EDF Group, Framatome, френската Комисия за различни сили и атомна сила (CEA) и шест други организации от университетските среди и френския нуклеарен бранш.

Проектът (le Projet Structurant Pour la Compétitivité, PSPC) съчетава научното управление на CEA по физика на реактора, опита на EDF в проектирането и употребата на електроцентрали и експертизата на Framatome в проектирането и услугите в нуклеарното инженерство.

Повече от 100 специалисти от тези организации ще работят дружно за цифрово клониране на всеки реактор на територията на цяла Франция. Цифровите близнаци на нуклеарните реактори ще се развиват в сходство с дизайна и модификациите на всяка централа. Проектът ще бъде интегриран в уеб страницата за научноизследователска и развойна активност на EDF Lab Paris Saclay.
 Глобалната нуклеарна енергетика доближи 30-годишно дъно
Глобалната нуклеарна енергетика доближи 30-годишно дъно

Към юли 2020 година в света работят към 408 нуклеарни реактора в 31 страни

Проектът способства директно за стратегическия контракт на нуклеарния промишленост, който има за цел да подсигурява поддържането на умения и опит в бранша и да структурира иновационния развой посредством цифрови технологии.

" Сътрудничеството с осъществени и опитни водачи в промишлеността и университетски сътрудници по този план ще способства за развиването на нови инженерни услуги за нашите клиенти по целия свят и ще обогати уменията на нашите експерти в този момент и за в бъдеще. Този ​​дългосрочен алианс добавя портфолиото от цифрови решения на Framatome за безвредно, надеждно и чисто произвеждане на сила ", разяснява Стефан Бюгя, шеф на отдела за проучвания и разработки във Framatome.

" Екипите за научноизследователска и развойна активност на EDF се ангажират да дават умения и опит в интерес на този главен за нуклеарната промишленост план ", сподели от своя страна Бернар Саля - механически шеф и началник на отдела за научноизследователска и развойна активност в EDF, както и ръководител на Комисията за нововъведения и научноизследователска и развойна активност към Френската група за нуклеарна енергетика (GIFEN).

" Заедно с Framatome, съдействието с този експертен екип е неповторима опция както да покажем груповата мощ на нуклеарния бранш в научноизследователската и развойната активност, по този начин и да създадем огромни търговски благоприятни условия във Франция и в чужбина ", добави още Саля.
 Защо нуклеарният бранш на Съединени американски щати е в неволя?
Защо нуклеарният бранш на Съединени американски щати е в неволя?

Усилия за съживяването на бранша са прекомерно малко и идват прекомерно късно

Сесиле Абруи, общоприет пратеник на Френската група за нуклеарна енергетика: " Тази капиталова стратегия за бъдещето на нуклеарната промишленост ще предложи на всеки оператор дигитален близнак, еднакъв оперираната от него апаратура, с цел да може да се образова в употребата на реактора, когато пожелае. Програмата ще обезпечи и отдели за инженеринг и дизайн в бранша с изчислителна среда, основана на най-хубавите налични технологии, както във връзка с изчислителната мощ, по този начин и на най-съвременните научни кодове. "
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР