Франция забрани вътрешните полети на къси разстояния, където има алтернативи

...
Франция забрани вътрешните полети на къси разстояния, където има алтернативи
Коментари Харесай

Франция забрани вътрешните полети на къси разстояния

Франция забрани вътрешните полети на къси дистанции, където има други възможности с трен, а повода е да се понижат въглеродните излъчвания.

Законът влезе в действие две години, откакто депутатите гласоподаваха за унищожаване на направления, при които същото пътешестване може да се извърши с трен за по-малко от два часа и половина.

Забраната съвсем изключва въздушното пътешестване сред Париж и градове, в това число Нант, Лион и Бордо, а свързващите полети не са наранени.

Лоран Донсел, краткотрайно изпълняващ длъжността началник на браншовата група " Авиокомпании за Европа " (A4E), съобщи, че " възбраната на тези пътувания ще има единствено най-малък резултат " върху излъчванията на CO2, съобщи bTV.

Авиокомпаниите по света бяха съществено наранени от пандемията на ковид. Броят на полетите предходната година е намалял с съвсем 42% по отношение на 2019 година, по информация на Flightradar24.

Гражданската спогодба на Франция за климата, която беше основана от президента Еманюел Макрон през 2019 година и включваше 150 общественици, предложи унищожаване на пътуванията със аероплан, когато съществуват пътувания с трен под четири часа.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР