Франция в четвъртък обяви повече планирани доставки на своята артилерийска

...
Франция в четвъртък обяви повече планирани доставки на своята артилерийска
Коментари Харесай

Франция ускорява производството на оръжия за Украйна

Франция в четвъртък разгласи повече планувани доставки на своята артилерийска система " Цезар " в Украйна, както и ускорение на производството на оръжия, предава " Ройтерс ".

Страната се стреми да избегне изчерпването на личните си военни ресурси, като в същото време продължава да поддържа военните старания против нашествието на Русия.

" Логиката на подчинение на ресурси, взети от запасите на армията, е към своя край ", сподели френският министър на отбраната Себастиен Лекорню в изявление за Le Parisien. " Отсега нататък решението е пряко свързване на френската отбранителна промишленост с украинската войска. "

Франция също започва акция за финансиране на доставката на 78 самоходни 155 мм гаубици  " Цезар "  за Украйна тази година. Украйна към този момент е платила, за шест от оръдията, като Франция ще даде 50 милиона евро, с цел да достави още 12, сподели Лекорню в обособена тирада.

Франция също търси 280 милиона евро от други съдружници на Украйна, с цел да заплати за останалите 60 гаубици, сподели министърът.

Украинският министър на защитата Рустем Умеров, сподели, че съветските сили изстрелват пет пъти повече артилерийски снаряди, даже 10 пъти повече на някои места, в сравнение с украинските сили по фронтовите линии и че по-мощната артилерия " е една от основните ни потребности за победа тази война. "
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР