Франция ще разположи 7000 войници, след като мъж от чеченски

...
Франция ще разположи 7000 войници, след като мъж от чеченски
Коментари Харесай

След убийството на учител от чеченец Франция разполага 7000 войници срещу ислямисткия терор

Франция ще разположи 7000 бойци, откакто мъж от чеченски генезис намушка смъртоносно преподавател и рани тежко други трима възрастни в учебно заведение в североизточния град Арас, оповестиха от Елисейския замък в събота.

Нападението в петък беше наказано от президента Еманюел Макрон като акт на " ислямистки гнет " в Арас, където има огромно еврейско и мюсюлманско население. Разгръщането на бойците ще завърши до понеделник вечерта.

Франция увеличи равнището си на паника до най-високото равнище след сериозна среща по сигурността, ръководена от президента в петък. Макрон сподели, че „ опит за офанзива “ и в различен район е бил осуетен от силите за сигурност. „ Това учебно заведение беше изумено от варварството на ислямския тероризъм “, сподели Макрон след посещаване в учебното заведение. Той добави, че жертвата „ евентуално е избавила доста животи “ със смелостта си в опита си да блокира нападателя. Заподозреният нападател Мохамед Могучков, който е на към 20 години, е задържан от полицията. Той е от Чечня, най-вече мюсюлманския южен кавказки район на Русия. Фигурира във френски народен указател под името „ Fiche S “ като евентуална опасност за сигурността, сподели полицейски източник пред AFP. Бил е също под електронно и физическо наблюдаване от вътрешната разследваща организация на страната DGSI. Могучков извика арабската фраза " Аллах акбар! " (Бог е най-велик), съгласно предварителните данни на следствието.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР